به گزارش نبض وطن به نقل از ایسنا، مظاهر مصفا زاده ۱۳۱۱ در تفرش استاد دانشگاه، شاعر و مصحح معاصر بود که روز چهارشنبه _هشتم آبانماه ۱۳۹۸_ در ۸۷ سالگی از دنیا رفت.
وی سالهای متمادی بهعنوان استادتمام رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه به خدمت مشغول بود. مظاهر مصفا یکی از قصیدهسرایان زبان فارسی در دوره معاصر به شمار میآید که تاکنون چند مجموعه شعر از این استاد ادبیات فارسی به چاپ رسیده است.
وحید عیدگاه طرقبهای، شاعر و مدرس دانشگاه که به جمعآوری و چاپ بخشهای مختلفی از شعرهای مصفا پرداخته است، به مناسبت سالروز درگذشت او، درباره وضعیت انتشار شعرهایش اظهار کرد: دفتری که در حال حاضر آماده کردهام، شامل قصیدههای او و در حال امضای قرارداد با ناشر است. اگر قرارداد این کتاب بسته شود، سایر کتابها نیز بر اساس قالبهای شعری آثار او منتشر خواهد شد؛ قصیدهها، قالبهای ترکیب، قطعهها و غزلها.
وی در توضیح بیشتر این مجموعه گفت: این قصیدهها را از دفترهای پیشین که استاد چاپ کرده و دستنوشتههایی که داشته است، گردآوری کردم. در واقع تمام قصیدههای منتشر و منتشر نشده استاد در این دفتر خواهد بود.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: حال و هوای قصیدهها با هم متفاوت است، بعضی از شعرها حالت مرثیه، بعضی حالت شکوه دارد و بعضی نیز واکنش عاطفی شاعر به جهان پیرامون است. بعضی از قصیدهها هم حالت اجتماعی دارد و با خشم و خروش آغاز میشود. به طور کلی روحیه انسانی معترض و البته دردمند در این قصیدهها دیده میشود.
وی درباره ناشر و زمان انتشار این کتاب نیز گفت: در صورت نهایی شدن قرارداد، انتشارات دکتر محمود افشار با همکاری انتشارات سخن، ناشر این مجموعه با عنوان «مردی ز شهر هرگز» خواهد بود و احتمالاً تا پایان سال جاری به دست مخاطبان خواهد رسید.
عیدگاهطرقبهای گفت: انتشار مجموعههای بعدی، کمتر طول خواهد کشید. اگر انتشار این کتاب طولانی شد، به این دلیل بود که قرارداد آن به صورت رسمی بسته نشده بود. اگر قرارداد بسته شود، مجموعههای بعدی در پی آن منتشر خواهد شد. شعرهای قالبهای دیگر از دفترها و دستنوشتهها استخراج و تایپ شده، در پوشهها قرار گرفته است و باید به شکل منظم دربیایند. اما همه کارهای قصیدهها انجام شده است.
وی درباره اینکه آیا «نسخه اقدم» نیز از این مجموعه بوده است، اظهار کرد: این کتاب در انتشارات فرهنگ نشر نو به صورت مرغوبی کار شد. البته قرار شد نشر روزنه برای مراسمی، تعدادی را منتشر کند که به صورت نامرغوب پخش کرد و رضایتبخش نبود. با اجازه خانواده مصفا، چهارپارهها و «نسخه اقدم» را هم در همین مجموعه و در انتشارات دکتر محمود افشار منتشر خواهیم کرد.
اسامی آثار منتشر شده این شاعر و مصحح فقید که به تأیید خانوادهاش رسیده، به این شرح است:
شعر:
«توفان خشم»، ۱۳۳۶، چاپ کتاب خانه زوار
«شبهای شیراز»، ۱۳۳۷، چاپ خانه حکمت
«سیپاره»، ۱۳۴۰
«سپیدنامه»، ۱۳۴۰
« جمعه سرخ» ،۱۳۵۷
«گزینه اشعار مظاهر مصفا»، ۱۳۸۷، انتشارات مروارید
«نسخه اقدم؛ منظومههای مظاهر مصفا»، ۱۳۹۶، نشر نو
متن:
«پاسداران سخن»، چکامهسرایان، ۱۳۳۵
«دیوان حکیم سنایی»، ۱۳۳۶، انتشارات امیر کبیر
«کلیات سعدی»، انتشارات زوار، ۱۳۴۰
«جمع الفصحا» (مجموعه شش جلدی)، ۱۳۴۰، انتشارات امیرکبیر
«دیوان نظیری نیشابوری»، ۱۳۴۰، انتشارات امیرکبیر
«برگی از اشعار صفای سپاهانی»
«با اوست حدیث من» (متن ۱۰ گفتار در عرفان و تصوف اسلامی)، ۱۳۴۷، چاپ میهن
«قند پارسی» (نمونههای شعر دری)، ۱۳۴۸، بنگاه مطبوعاتی صفی علیشاه
«دیوان لامع»، ۱۳۶۵
«دیوان حکیم نزاری قهستانی»، ۱۳۷۱، انتشارات علمی
«متن کامل دیوان سعدی »،۱۳۸۳، انتشارات روزنه
«جوامع الحکایات»، ۱۳۸۶، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی