به گزارش نبض وطن به نقل از روابط عمومی صدا و سیما، محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار مسکن نیاز سالانه کشور است گفت: سالانه ۶۰۰ هزار مسکن کمبود داریم.
محمودزاده افزود: به طور میانگین در هفت سال گذشته شهرداری ها ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار پروانه ساختمانی صادر کرده اند که مشخص نیست چه تعداد از آنها ساخته شده است. تعداد معاملات مسکن در دو ماه اخیر نزدیک به صفر بوده است اما تورم مسکن ماهانه حدود دو درصد است.
وی اظهار داشت: در طرح اقدام ملی مسکن قرار است ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود که صد هزار واحد در بافت های فرسوده پیش بینی شده است.اراضی مورد نیاز ۳۰۰ هزار واحد دیگر مشخص شده است و مراحل ۲۳۰ هزار واحد از این تعداد ۱۵ تا ۹۶ درصد پیشرفت داشته اند. نخستین واحدهای مسکونی این طرح اواخر خرداد به بهره برداری می رسد. در مجموع طرح اقدام ملی مسکن ۳۰ تا ۳۵ درصد پیشرفت پروژه ای دارد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: در دو سال گذشته در شهرهای جدید یکصد مدرسه و ده ها مسجد، کلانتری و مکان ورزشی ساخته ایم در صورتی که این کار وظیفه وزارت راه و شهرسازی نیست.
محمودزاده افزود: تعداد واحدهای مسکونی کشور ۲۶ میلیون است در حالی که تعداد خانوار سه تا چهار میلیون از واحدهای مسکونی کمتر است اما کمبود مسکن در بخشی است که توان خرید برای آنها وجود دارد.
وی گفت: ۲۰ درصد کل پروانه های صادره ساختمان در محدوده بافت های فرسوده است در حالی که این بافت پنج درصد بافت شهر تهران را شامل می شود و نشان می دهد استقبال مردم برای ساخت و ساز در بافت های فرسوده خوب بوده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه سیاست های ساختمان در بافت های فرسوده جزو الزامات است، افزود: با راه اندازی سامانه ای در وزارت راه و شهرسازی از امسال سازمان امور مالیاتی امکان دریافت مالیات از خانه های خالی را با اولویت شهرهای بزرگ دارد.
محمودزاده با بیان اینکه تفاهمنامه ای در آذر گذشته با وزارت آموزش و پرورش برای ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان امضا کردیم گفت: از این تعداد عملیات اجرایی ۱۴ هزار و ۵۶۴ واحد آغاز شده است. البته دولت تسهیلگر است و اگر آورده متقاضیان به موقع نباشد کار با تأخیر انجام می شود.
محمودزاده گفت: دو نوع تسهیلات برای واحدهای مسکونی آموزش و پرورش شامل تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی و تسهیلاتی که دوره بازپرداخت آن پنج ساله با سود ۱۲ درصد و مبلغ احتمالی ۴۰ میلیون تومان است پرداخت می شود. زمان اجرای طرح مسکن فرهنگیان ۱۸ ماه پیش بینی شده است. زمین های آن نیز به صورت اجاره ۹۹ ساله یا فروش اقساطی تأمین می شود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: برنامه ریزی برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیز برای دهک های اول تا سوم با کمترین هزینه اولیه در حال انجام است که ۱۳۵ هزار واحد آن برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد است.
وی گفت: با توجه به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن ، بانک ها موظفند ۲۰ درصد از سقف تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند اما این عدد چهار درصد تسهیلات بانکی را شامل شده است.
محمودزاده با بیان این که دو میلیون واحد مسکونی در کشور داریم که خرابه و قابل سکونت نیست افزود: از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر ۶۰ هزار واحد مسکونی باقی مانده است.
صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت:کمبود مسکن را بارها به دولت اعلام کردیم اما در دولت گوش شنوایی در این زمینه وجود نداشت.
وی افزود: در شش سال گذشته سه و نیم میلیون کمبود واحد مسکونی در کشور ایجاد شده است که این عرضه و تقاضا را به هم زده و موجب افزایش قیمت مسکن شده است.
آقای بدری گفت: در دو سال اخیر دولت ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را آغاز کرده است اما این تعداد واحد مسکونی با کمبودی که در بخش مسکن ایجاد شده است فاصله بسیار زیادی دارد.
وی افزود: دولت نسبت به قوانین ساخت مسکن کوتاهی کرده است و اکنون در شهرهای کم برخوردار نیز با ۳۰۰ – ۴۰۰ میلیون تومان به سختی مسکن برای خرید یافت می شود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: حوزه مسکن ۲۵ درصد اقتصاد کشور را مدیریت می کند و ۱۸۰ نوع شغل با بازار مسکن ارتباط دارد اما بسته اقتصادی مشخصی در دولت برای مسکن وجود ندارد.
بدری با بیان اینکه حوزه مسکن امن ترین بازار سرمایه گذاری در کشور است افزود: اکنون حوزه مسکن شرایط خوبی ندارد و آمار اجاره مسکن از ۲۸ درصد به حدود ۴۰ درصد رسیده است.
وی گفت: با توجه به سوء مدیریت در دولت؛ همکاری بین بخشی برای ایجاد مسکن در کشور ضعیف است.تقاضا برای مسکن وجود دارد اما به دلیل سوء مدیریت نمی توانیم به متقاضیان مسکن بدهیم.
وی گفت: از دلایل سوء مدیریت مسئولان در حوزه مسکن این است که آنها مستأجر نیستند و فرزندانشان پیش از ازدواج خانه دارند در حالی که باید درد مردم را حس کنند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس افزود: در طرح ملی مسکن جایگاه کارگران، بیکاران و … مشخص نیست.
فرید قدیری کارشناس بازار مسکن گفت: مشکلات جانمایی طرح مسکن مهر همچنان در طرح اقدام ملی مسکن ادامه دارد و با همان منابع محدود در همان شهرهای جدید طرح اقدام ملی مسکن انجام می شود.
وی افزود: در چهار سال اخیر پرش های مکرر در سیاست های دولت در حوزه مسکن داشته ایم.
قدیری گفت: دولت آقای روحانی ابتدا که روی کار آمد طرح مسکن مهر را کنار گذاشت و فقط ساخت و ساز در بافت فرسوده را در برنامه ها قرار داد و با اعتباری که برای این طرح گذاشته شد باید سالی ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده ساخته می شد اما از سال ۹۲ تا ۹۵، ۱۶۶ هزار و از سال ۹۶ تا ۹۸ – ۱۳۷ هزار واحد مسکونی در این بافت ساخت شد که کمتر از ۲۰ درصد آنچه بود که باید ساخته می شد.
وی افزود: طرح ساخت و ساز در بافت های فرسوده در سکوت کنار گذاشته شد و طرح اقدام ملی مطرح شد که البته بخشی از آن باید در بافت های فرسوده باشد.
کارشناس بازار مسکن گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵ – ۲۸ میلیون واحد مسکونی و ۲۴ میلیون خانوار در کشور وجود دارد اما دو میلیون خانه خالی داریم و دو میلیون خانه دوم وجود دارد.
قدیری افزود: هیچ دستگاهی هیچ کاری برای اجرای قانون اخذ مالیات از خانه های خالی در سال های اخیر انجام نداده است.
وی گفت: خانه اولی هایی که به امید خانه دار شدن برای دریافت تسهیلات در بانک سرمایه گذاری کردند، گروه های اصلی بازنده بازار مسکن و سیاست گذاران این عرصه هستند زیرا تسهیلات این طرح، امکان خرید خانه را برای آنها فراهم نمی کند. در سال ۹۸ با توجه به سپرده گذاری ها باید دستکم ۱۰۰ هزار خانه اولی صاحب خانه می شدند اما ۴۲ هزار خانواده خانه خریدند و مشخص شد ۶۰ هزار خانواده نتوانسته اند با تسهیلات بانکی خانه بخرند.
حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاک نیز در این برنامه گفت: معاملات مسکن به یک سوم آمار سال گذشته نیز نرسیده است اما پیش بینی می کنیم روند آن افزایشی باشد.
وی افزود: دولت یازدهم و دوازدهم به جای حل مسأله بیشتر به گفتار درمانی می پردازد. قیمت مسکن در شهرهای بزرگ به تورم ۳۰/۲ درصد نزدیک شده اما در شهرهای کوچک پایین تر از این عدد است.
خانه دستهبندی نشده
پیشرفت ۳۵ درصدی طرح اقدام ملی مسکن
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه 900 تا 950 هزار مسکن نیاز سالانه کشور است گفت: سالانه 600 هزار مسکن کمبود داریم.
لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=2036