به گزارش نبض وطن، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه و خبرنگاران طی سخنانی اظهار داشت: نیازمند این هستیم که باید ۹۰ درصد رفتارها و کنشهای سلامت تغییر کند.
وی افزود: اگر رفتار سلامتمحور داشته باشیم اقتصاد کشور نیز حفظ خواهد شد و فکر میکنیم دولت در این زمینه اقدامات خوبی داشته است. شهرهای کمخطر افزایش پیدا خواهند کرد و اکنون فقط اصناف پرریسک تعطیل هستند. ورزشهایی که جمعیت کمتری دارند طبق پروتکل بهداشت میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
سخنگوی دولت در این نشست خبری درباره وضعیت سیروس عسکری زندانی ایرانی در آمریکا گفت: دفتر نمایندگی ما پیگیر این موضوع بوده و ایالات متحده در کنار همه ادعاهایی که دارد باید در این مورد رفتار غیراخلافی وغیرانسانی را کنار بگذارد. یکی از افراد هم دچار بیماری کرونا شده است و اگر تست او منفی باشد به ایران بازخواهد گشت و پیگیر سایر زندانیان هستیم. همه زندانیهای ایرانی در آمریکا با اتهامات واهی زندانی هستند و گزارشی داریم که بدون امکانات بهداشتی نگهداری میشوند.
ربیعی همچنین درباره احتمال خروج ایران از برجام درصورت تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران تصریح کرد: خروج ایران از برجام تصمیمگیری نشده است؛ درباره نحوه واکنش قطعا با توجه به روندهایی است که تصمیم لازم را خواهیم گرفت.
سخنگوی دولت در این نشست خبری گفت: ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی است تا جریان خیر جمعی شکل گرفته در کشور که در ماه رمضان به اوج خود رسیده، به یک سنت تبدیل و نهادینه شود.
وی ادامه داد: افراد در ماه رمضان به مشارکت در امر خیر و رسیدگی به امور افراد نیازمند تمایل بیشتری دارند و باید از فرصت این ماه با توجه به شرایط کرونا و فشارهای جهانی و اتفاقاتی که در این مدت در کشور بوده، استفاده کنیم و حرکت رمضانی را در طول سال تداوم دهیم.
ربیعی ادامه داد: جز همدلی، دستگیری، در کنار هم بودن و یاری رساندن نداریم، گسترش برنامههای اجتماعی سازمانهای مردمنهاد و ایجاد مشارکت بیشتر مردم در خیر جمعی و حرکت اجتماعی همدلانه از برنامههای دولت است.
وی همچنین اظهار داشت: ترتیبی در کمیتههای استانها اتخاذ شده که نماینده سمنها در این کمیتهها مشارکت کنند و تعداد تشکلهای ثبت شده در وزارت کشور به ۲۸۳۱ تشکل رسیده و در حوزه هدف بهزیستی در مجموع ۹۸۰۰ خیریه و سمن ثبت داریم که بیش از ۵ هزار سمن از سال ۹۲ تاکنون ثبت شدهاند این یعنی ۶۰ درصد سمنهای حوزه بهزیستی در همین دولت ثبت شده است. این سیاست دولت بوده و امیدواریم بتوانیم در مدت زمان باقیمانده موانع پیش روی فعالیتهای مدنی در قالب خیریهها را برداریم.
سخنگوی دولت اظهار داشت: طبق آخرین گزارش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی مقابله با کرونا، ۸۳ درصد از ایرانیها با اصول پروتکلهای بهداشتی و سلامتمحور همراهی داشتند و در برخی شهرستانها هم به عدد ۹۶ درصد رسیده ایم؛ پایتختنشینها کمتر از متوسط یعنی ۶۳ درصد مشارکت داشتهاند.
ربیعی ادامه داد: در جلسه ستاد ملی کرونا ۱۳۲ شهر به عنوان شهر کمخطر ویا وضعیت سفید اعلام شد ولی این شرایط ثابت نیست و تغییر خواهد کرد؛ دولت دائما در حال رصد، بررسی و ارزیابی است و طبقهها را به روز میکند در این شهرها مساجد بازگشایی شدند و نماز جماعات و جمعه با حفظ پروتکلهای بهداشتی اقامه میشود. در این ۱۳۲ شهر فقط مشاغل پرریسک تعطیل هستند و بقیه مشاغل میتوانند در این شهرها فعالیت خود را ادامه دهند؛ حتی اصناف پرریسک مانند مجموعههای ورزشی بزرگ فعلا تعطیل هستند ولی مجموعههای ورزشی که جمعیت کم در آنها تردد دارد و انفرادی هستند با حفظ پروتکلهای بهداشتی میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
وی افزود: هزار تخت به تختهای آی سی یو اضافه شده که این هزار تخت هم با دستگاههایی که در آنها ایجاد شده، مثل آیسییو عمل میکند و در مواقع بحران به ما کمک زیادی خواهد کرد.
وی افزود: امروز علاوه بر کادر درمانی و پزشکی که به حفظ جان مشغول هستند و جامعه سپاسگزار آنان خواهد بود، چرخه زندگی ما هم توسط کارگران و جامعه کارگری چرخیده است، همه مطلع هستیم و رئیسجمهور هم همواره بر این نظر است که وضعیت مزدبگیران پایین و جامعه کارگری وضعیت سختی است. از هر فرصتی باید استفاده کرد تا طوری چرخ تولید بچرخد و هیچ کارگر جدیدی اخراج نشود.
ربیعی ادامه داد: جامعه کارگری با وجود همه سختیها متعهدانه و مسئولانه در این چرخ اقتصاد ایستاده و با کنترلها و غربالگریهای انجام شده در شرکتهای تولیدی، تولید در جریان است و اتفاق ناگواری در بازگشایی تولید رخ نداده که غیرقابل کنترل باشد و این علامت بسیار خوبی است.
سخنگوی دولت اظهار داشت: اتفاق بزرگی هم در حوزه آموزش رخ داده که متاسفانه کمتر دیده شده است. این شبکه شاد با همه سختیها و اشکالاتی که در ابتدای کار داشت، حرکتی رو به جلو و مترقی بود که خوشبختانه در کشور اجرا شد. از رسانهها میخواهم در خلال پوشش بحران کرونا به این دستاورد ملی هم توجه بیشتری داشته باشند. همه دانش آموزان و همه معلمان در یک حرکت تعاملی در کنار هم قرار گرفتند و بدیهی است که اشکالاتی در آغاز کار داشته باشد.
ربیعی همچنین در این نشست وفات حضرت خدیجه کبری (س) را به همه مسلمانان و زنان تسلیت گفت و ابراز امیدواری کرد به برکت ماه رمضان شر این ویروس هم از جامعه و جهان کم شود.
سخنگوی دولت در ادامه درباره وضعیت سیروس عسکری زندانی ایرانی در آمریکا گفت: دفتر نمایندگی ما پیگیر این موضوع بوده و ایالات متحده در کنار همه ادعاهایی که دارد باید در این مورد رفتار غیراخلافی وغیرانسانی را کنار بگذارد. یکی از افراد هم دچار بیماری کرونا شده است و اگر تست او منفی باشد به ایران بازخواهد گشت و پیگیر سایر زندانیان هستیم. همه زندانیهای ایرانی در آمریکا با اتهامات واهی زندانی هستند و گزارشی داریم که بدون امکانات بهداشتی نگهداری میشوند.
ربیعی همچنین درباره احتمال خروج ایران از برجام درصورت تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران تصریح کرد: خروج ایران از برجام تصمیمگیری نشده است؛ درباره نحوه واکنش قطعا با توجه به روندهایی است که تصمیم لازم را خواهیم گرفت.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی مدارس گفت: با توجه به اعلام برخی شهرستانها به عنوان وضعیت سفید، یعنی در آن شهرستان ما فوتی نداریم و حتی بستری هم نداریم و یا بستری محدود داریم. ستاد ملی تصمیم گرفت در این شهرستانها که سفید اعلام شدهاند، مدارس بازگشایی شود. رئیسجمهور باز اطمینان خاطری را هنوز کسب نکرده بودند که از ۲۰ اردیبهشت به ۲۷ اردیبهشت به تعویق انداختند و قرار شد سه وزارتخانه آموزش و پرورش، بهداشت درمان و آموزش پزشکی و کشور مجدد همه ابعاد آن را بررسی کنند و پیشنهاد بیاورند. هرگونه تصمیمی رعایت پروتکلهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ضروری است و هرگونه مجوزی نیز برای بازگشایی نیازمند تاکید موضوع از سوی وزیر و وزارت بهداشت خواهد بود.
سخنگوی دولت گفت: با فاصله نشستن، تعداد کم حضور در کلاسها، ضدعفونی کردن مدارس در نوبتهای مختلف، ضدعفونیکردن سرویسها و نوعی نگرانی از مسیری که دانشآموز تردد میکند، مهمترین مسائلی است که در پروتکلهای بازگشایی مدنظر قرار خواهد گرفت. بنابراین این امر فقط برای شهرهای سفید است در سایر موارد و درباره امتحانات و کنکور تصمیمگیری و اطلاع رسانی خواهد شد.
ربیعی همچنین درباره اقدامات اخیر آمریکاییها در منطقه، گفت: مردم آمریکا بدانند چه ۱۱ سپتامبر و چه امروز داعش، چیزی جز اثر برنامهریزیهای ناقص سیستمهای امنیتی آمریکا نیست. این یک بازی است و حتما در این بازی به ضرر خود عمل میشود. جریان منطقه به نفع آنچه که آمریکا به دنبالش هست، نیست. توصیه میکنیم به این دست و پا زدن در این باتلاقها خاتمه دهند و با واقعیات کنار بیایند. ایران بزرگترین کشور در حفظ ثبات منطقه است و چیزی به جز صلح و امنیت را در منطقه دنبال نکردیم.
سخنگوی دولت درباره بورس و تحولات اخیر آن نیز خاطر نشان کرد: از همکارانم در وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و سایر سازمانها خواهش میکنم که این موضوع را در کنفرانسها بیشتر توضیح دهند اما من به نوبه خودم توضیحاتی در این خصوص خواهم داد؛ بازار سرمایه یکی از بازارهای مالی کشور است و قطعاً نقش اساسی در رشد اقتصادی دارد ما در این شرایط یا باید از بانک برداشت کنیم و یا تسهیل تامین مالی بنگاههایمان را از راه بورس به دست بیاوریم این روش، روشی است که موجب میشود که تورم جدید ایجاد نشود و باعث میشود نقدینگی قابل کنترل باشد؛ بنابراین من از همه صاحبنظران این حوزه خواهش میکنم کمک کنند که این روش درست رونق پیدا کند. این موضوع را فراموش نکنیم که این اتفاق، یک اتفاق مبارک است که موجب بهبود راهبردی شرکتها شده و در نهایت موجب رفاه اجتماعی میشود.
ربیعی ادامه داد: رویکرد ملی دولت حمایت از بازار بورس است و دولت کمک خواهد کرد که این بازار رونق خود را داشته باشد. البته بدیهی است در هر بازاری تعیین کننده قیمت، میزان عرضه و تقاضاست. افزایش تقاضا یکی از عوامل رشد قیمت برخی از این سهامها بوده است؛ اما در کنار این موارد، بهبود وضعیت سوداوری برخی از شرکتهای بورسی به ویژه شرکتهای صادرات محور قابل توجه بوده است. انتظارات مثبت سرمایهگذاران در مورد سودآوری شرکتهای بورسی نیز عامل مهمی در افزایش قیمت برخی سهامها بوده است. ما ضمن تاکید مجدد بر حمایت کمی و کیفی دولت از بازار سرمایه این نکته را هم ذکر میکنیم که در هر صورت باید مدیریت مناسب ریسک، دانش و بررسی کافی نسبت به سودآوری مدنظر قرار بگیرد اما در هر حال دولت از توسعه کمی و کیفی حمایت خود را انجام داده است و خواهد داد.
وی بیان کرد: طبق گزارش بانک مرکزی تورم انتظاری ما کاهنده است و به نظر میرسد ارزش جایگزینی در رشد بورس موثر بوده و عزم دولت به واگذاری های بیشتر نیز در خصوص تاثیر داشته است.
ربیعی در این نشست در پاسخ به این سوال که دولت چه برنامهای برای کسری بودجه سال جاری دارد، تصریح کرد: ما موضوع کرونا را داشتیم و از سوی دیگر درخواست انرژی کاهش داشته است؛ در بودجه رقمی که ما پیش بینی کرده بودیم کمتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان است؛ دولت با عملیات بازار باز، فروش اوراق سهام، مولدسازی و فروش اموال مازاد غیره این کسری را جبران میکند. یکی از اقدامات مهم در ساختار بودجه، مولدسازی داراییهای دولت است که با زمینهسازی در این بخش امروز از این فرصت استفاده میشود و با تاکید بر افزایش بهرهوری بخشی از کسری بودجه جبران میشود و قادر خواهیم بود با بودجهای که هم عملیات عمرانی صورت بگیرد و هم هیچ نارسایی کسری در پرداختها حقوقها به تمام اقشار خللی نشود، بودجه را پیش خواهیم برد.
وی افزود: همچنین مقرر شد دولت بهغیر از موارد حقوق و دستمزد و حمایتی، باید ۲۰ درصد کاهش هزینه داشته باشد و صرفهجویی کند و از سایر روشهای تامین کسری بودجه استفاده کند، دولت برای اصلاح ساختار بودجه اقداماتی را آغاز کرده است.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتشار برخی اخبار مبنی بر ارائه خدمات مهندسی از سوی ایران به ونزوئلا و دریافت شمش طلا در ازای این خدمات، گفت: روابط ایران و ونزوئلا یک رابطه قانونی بوده و بر مبنای توافق دو دولت شکل گرفته است و به هیچ کشور ثالثی ارتباط ندارد. کشورهای ثالث و به ویژه آمریکا روی این خبر فضاسازی رسانهای ایجاد میکنند، اما باید بدانند که نه آمریکا و نه هیچ کشور ثالثی حق دخالت در تعاملات دوجانبه ایران و ونزوئلا را ندارد. تفاهم و تعامل میان ایران و ونزوئلا برمبنای اصول حقوق بینالملل شکل گرفته و به سایر کشورها ارتباط ندارد، ما دو دولت هستیم که تعامل و همکاری متقابل داریم.
منبع: تسنیم