• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳

اهمیت کیفیت ارتباط  پدر و دختر

  • کد خبر : 19319
  • 11 خرداد 1401 - 12:28
اهمیت کیفیت ارتباط  پدر و دختر
دختری خیلی می تواند جذاب و رنگی باشد؛ به شرطی که پدران از همان لحظه تولد نقش پدرانه خود را فراموش نکنند، دخترانشان را تحت حمایت مهربانانه خود قرار دهند و ارتباط موثری با آنها برقرار کنند. اما چطور؟ این گزارش را بخوانید.

به گزارش نبض وطن به نقل از فارس، «از روزی که به دنیا اومدی،مجبورت نکردم کاری که دوست نداری رو انجام بدی ، لباسی که دوس نداری تنت نکردم، موهاتو به زور نبستم، کلاس های جور واجور نفرستادمت که اونجا چرت بزنی و خسته بشی و نهایتا همه چی از یادت بره، تلاش کردم آنقدر نوازشت کنم و دوست داشته باشم که عزت نفست بالا بره ؛ تا وقتیکه جوون شدی با اولین مردی که دیدی، دلت نلرزه! یادت دادم تا آروم و مودب باشی و همیشه توکلت به خدا باشه . امیدم این بود که یاد بگیری برای زیبا بودن، خودت بودن کافیه , نیازی به بزک دوزک نداری. سعی کردم یاد بگیری برای حرف و خوشایند هر آدمی زندگی نکنی و خوشبختی رو خودت بدست بیاری .

آرزوم فقط دیدنت تو لباس عروسی نیست. برات آرزوهای دیگه ای هم دارم. آرزوی نشاط قلبی داشتن ، مومن بودن، موفق بودن تو درس و زندگی و کار. آرزو دارم بدونی که ارزشت به زیبایی ظاهریت نیست. زیبایی واقعی مومن بودنته نه زیبایی چشم و ابرو و شکل و شمایلت. این خودت هستی که ارزشمندی.» . این ها واگویه های یک پدر به دخترش است که هر از گاهی برای دخترش می‌نویسد.

دنیای پدر دختری می تواندخیلی رنگی و جذاب باشد. چقدر خوب است که پدران آنقدر با دخترانشان صمیمی باشند که درباره هر چیزی که لازم است با آنها صحبت کنند؛ به نوعی اولین الگو و عشق جنس مخالف دخترانشان باشند. به مناسبت روز دختر (ولادت حضرت فاطمه معصومه) چند نکته مهارتی درباره نحوه قهرمان بودن پدران در زندگی دخترانشان با هم مرور می کنیم. بخشی از این نکات را «سارا رحیم زاده، روانشناس کودک» برایمان می گوید.

*اهمیت کیفیت ارتباط  پدر و دختر

پدر و مادر یک کودک هر دو با هم تصمیم می‌گیرند که به یک انسان زندگی ببخشند اما گاهی بعد از تولدِ کودک نقش‌های اجتماعی باعث می‌شود حضور و مشارکت پدرها در فرزندپروری به عنوان یک نقش اصلی فراموش شود، درحالیکه کودک هم به پدر و هم به مادر برای فرایندهای مختلف رشد شخصیتش نیاز دارد  سارا رحیم زاده در اینباره می‌گوید: «در جریان فرزندپروری، حضور فیزیکی پدر به تنهایی کافی نیست. پدر هم باید یک رابطه شخصی دلبستگی محور با فرزندش داشته باشد، خصوصا اگر فرزندشان دختر است قطعا نیاز به حمایت و همراهی پدر دارد.

پدرها نقش اساسی در تشکیل و پرورش عزت نفس دخترانشان دارند. بنابراین پدر نباید از دخترش فاصله بگیرد و نسبت به فرزندش، علایق، مهارت ها، خصوصیات، تلاش ها و دستاوردهایش بی تفاوت باشد. هر دختری در مسیر رشدش نیاز به تشویق و حمایت پدرش دارد.»

حتی در قرآن نیز به اهمیت دختردار شدن اشاره می‌کند، در  آیه ۴۹ سوره «شوری» از دختر به عنوان هدیه یاد می‌شود و تاکید می‌کند که همه باید از داشتن این هدیه خوشحال باشند و این بهترین تعبیر در حس وحال دختردارها است این درحالی است که برای پسرها چنین تعبیری نیامده است.

یکی از مسائلی که گاها باعث فاصله انداختن بین پدران و دختران می شود، ترس است. گاه پیش می آید که مادران باعث ترس دخترانشان از پدر می شوند، درحالیکه تصور می‌کند اقتدر پدرانه را حفظ کرده باعث ترس فرزندش از پدر می شود. پدر باید در زندگی دختر یک نقش حامی و مهربان ایفا کند نه یک فرد ترسناک که دخترش از او بترسد. مادران هوشیار باشند که عامل ترس کودکان از پدران نباشند.

رحیم زاده به روایت هایی که از دختر دوستی حضرت رسول (ص) نقل شده  اشاره می‌کند و می‌گوید:«شاهدان وقتی ارتباط حضرت رسول (ص) و دخترش فاطمه (س)  را می‌دیدند حیرت می‌کردند.حضرت دست دخترش فاطمه (س) را می‌بوسید و می‌فرمود: «پدرش فدای او باد.» وقتی حضرت عازم سفرمی‌شد از فرط محبتی که به دخترش داشت آخرین نفر با دخترش خداحافظی می‌کرد و به محض بازگشت اولین نفری را که ملاقات می‌کرد فاطمه (س) بود ومی­‌فرمود: «بوی بهشت را از دخترم فاطمه استشمام می کنم».

رحیم زاده می‌گوید: «کافی است ااین روایت ها را بخوانیم  تا بدانیم پیامبر ما  چطور در جذب محبت دختر و نوازش او به دیگران درس می داد. کودک باید بداند که همیشه در مواقع نیاز می‌تواند روی حمایت و مراقبت پدرش حساب کند، البته این فقط مخصوص دختران نیست بلکه چه دختر و چه پسر باید روی حمایت پدرشان حساب کنند».

در کتاب های علمی  نتایج پژوهش ها (موسسه فادرهود، ۲۰۱۰) آمده است  که فرزندانِ پدرهایی که ارتباط موثر و فعالی با هم داشتند، عملکرد بهتری در مدرسه دارند. کمتر به مشکلات سلامت روان دچار می‌شوند، در دوران نوجوانی و کودکی دردسرهای کمتری در ارتباط با جامعه تجربه می‌کنند و در آینده تحصیلی، شغلی و مالی هم دستاوردهای بهتری کسب می‌کنند.  همچنین یکی از مهمترین دلائل موفقیت دخترها در تحصیلات، به میزان باور و اعتماد  پدرانشان بستگی دارد.

در پژوهش دیگری (برد کریون و همکاران، ۲۰۱۲)، فعالیت مغزی نوجوانان دختر که ارتباط خوبی با پدرانشان دارند و نوجوانانی که پدرشان در زندگی آنها حضور ندارد یا رابطه گرمی نداشتند، بررسی شده و افراد با ارتباط ناامن با پدرشان، هورمون کورتیزون(استرس) بیشتری ترشح می‌کنند  و نسبت به موقعیت های هیجانی هم حساس تر بودند، در نتیجه رابطه نامناسب با پدر می‌تواند کودکان را مستعد اختلالات اضطرابی کند.

*پدرهاچطور قهرمان زندگی دخترانشان می شوند؟

بخشی از روابط صمیمانه بین والدین و فرزندان از کودکی در قالب بازی ها شکل می‌گیرد. پدران می توانند در این بازی ها قهرمان زندگی دخترانشان شوند. یکی از بازی های مهم و مورد علاقه دخترها از کودکی خاله بازی است. در این بازی  پدرها هم می‌توانند نقش داشته باشند و مشارکت کنند. مثلا اجازه بدهند که دختر کوچکشان آنها را به مهمانی تخیلی با عروسک هایش دعوت کند و در کنارش در استکان های پلاستیکی و کوچک چای بنوشند و غذا درست کند.

نمونه دیگر از این دست بازی ها، وقتی شما به عنوان پدر خانه مشغول تعمیر وسایل هستید، می توانید فرزندتان را هم شریک کنید. حتما نباید پسر داشته باشید تا او را برای کارهای فنی مشارکت دهید دخترتان هم می‌تواند مسئولیت های کوچکی در کنار شما قبول کند تا از بودن در کنار شما لذت ببرد. حتی گاهی می‌توانید در کنار دخترتان کارتون تماشا کنید ،  با او بخندید و درباره داستان های آن صحبت کنید.

نکته دیگر اگر فرزند شما در کارهای تیمی یا هنری مشغول است یا بدان علاقه دارد، می توانید گاهی به دیدن کارها یا مسابقاتش بروید و او را تشویق کنید. این کار باعث می شود که بداند همیشه در کنارش هستید و او را حمایت می کند. دخترها خیلی به حمایت پدرانشان نیاز دارند و همیشه نباید کنار مادر باشند تا فقط احساس صمیمیت را تجربه کنند، پدرها مشوق و حامی بزرگی برای دخترانشان محسوب می شوند. خلاصه اینکه هر دقیقه ای که با دخترتان می گذرانید، باید یک تجربه باشد و باعث می شود تا شخصیت دختر شما به خوبی شکل بگیرد.

در نهایت اینکه پدر برای اینکه همیشه عشق دخترش را داشته باشد و مراقب باشد تا انتخاب نادرستی برای ازدواجش نداشته باشد، به او یاد دهد که چطور انسان ها را دوست داشته باشد، خودش را دوست داشته باشد و براساس ظاهر انسان ها را قضاوت نکند و همینطور خودش نیز متعهد باشد.بنابراین یک پدر خوب هیچوقت دخترش را براساس قد و وزن و چهره قضاوت نمی‌کند. مثلا هیچوقت به فرزندش نمی‌گوید که چاق شدی یا زیاد نخور، چاق می شی بلکه زمینه را برای ورزش کردن دخترش فراهم می‌کند تا از بدنش مراقبت کند. همچنین به او استقلال مالی می‌دهد یعنی اگر پول تو جیبی به دخترش می‌دهد به او نوع خرج و ذخیره کردن را یاد می‌دهد و بقیه را به خود او می سپارد.

شما به عنوان یک پدر کمی فکر کنید؛چقدر این موارد را رعایت می‌کنید؟ چقدر با دخترانتان دوست هستید؟ هر چقدر این رابطه پررنگ تر باشد، انتخاب ها و روش زندگی دخترانتان بهتر و کم خطرتر خواهد بود،مطمئن باشید.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=19319

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.