به گزارش خبرنگار نبض وطن، حسین اسماعیلیاحمدی در جمع مسئولان شهرستان لنجان، اظهار کرد: زرینشهر با جغرافیایی زیبا و گذشته تاریخی مثالزدنی به یکی از شهرهای کهن و دیدنی استان اصفهان شهرت دارد و به گواهی تاریخ، خطه طلایی ایران همواره خاستگاه علما، اندیشهورزان و هنرورانی بوده که نام هر یک از آنان بر تارک فرهنگ ایران اسلامی درخشنده است.
وی با بیان اینکه تاریخ کهن زرین شهر با آداب و رسومی همراه است، افزود: آئینها و سنن بسیاری در خطه طلایی ایران وجود دارد که ریشه در اعتقادات مردم زرین شهر داشته که گنجینهای پر رمز و راز به شمار میآید و نشان از تجلی پیشینه تاریخی و میراث ملموس این شهر ساحلی دارد.
شهردار زرینشهر با بیان اینکه آئینهای نوروزی، سنت باستانی و کهن هستند که در طول اعصار مختلف به ما ارث رسیده است، خاطرنشان کرد: یکی از این رسوم کهن، آئین شنبه گردش است که هنوز گرد فراموشی بر آن ننشسته و همچنان با اندک تغییراتی بهعنوان نماد تازگی، رشد و زندگی، توسط شهروندان گرامی داشته میشود.
اسماعیلیاحمدی ادامه داد: شهروندان زرینشهر در نخستین شنبه سال به دامان طبیعت رفته و مدتی زمانی هرچند کوتاه را در دشت و بیشهزارهای این شهر سپری میکنند.
وی اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا طی دو سال گذشته برگزاری این آئین کهن را با چالش مواجه کرده بود اما با شرایطی که در سال ۱۴۰۱ با انجام واکسیناسیون عمومی با آن مواجه هستیم موجب شد مردم زرینشهر بار دیگر این فرصت را غنیمت شمرده و با حضور در بیشهزارها و پارک ساحلی از خدا طلب سر سبزی و سلامتی میکنند.
شهردار زرینشهر تصریح کرد: شهرداری زرینشهر نیز از فرصت پیش آمده با هدف زنده نگهداشتن آئینهای سنتی منطقه و ایجاد شور و نشاط بهاری تلاش کرده همزمان با نخستین روز شنبه سال ۱۴۰۱ با راهاندازی کارناوال شادی در پارک ساحلی شهر و اجرای برنامهها و آئینهای سنتی همچون حاجی فیروز لحظات شادی را برای شهروندان و گردشگران رقم بزند.
اسماعیلیاحمدی ثبت آثار ناملموس را ضرورتی برای ماندگاری فرهنگ و هویت شهرهای ایران دانست و گفت: فرهنگ، آداب و رسوم از دستاوردهای معنوی مردمان یک شهر به شمار میآید که ریشه در هویت و دیدگاه آن دیار دارد؛ از این رو ثبت این رسوم به عنوان میراث فرهنگی ناملموس موجب ماندگاری و حفظ آنها است و امیدواریم با ثبت آئین شنبه گردش در فهرست میراث ناملموس کشور، شاهد ماندگاری این آئین کهن باشیم.