• امروز : جمعه - ۲۱ دی - ۱۴۰۳
خانه دسته‌بندی نشده

انتقاد از ارجاع بیماران مبتلا به کرونا به بازار سیاه دارو

  • کد خبر : 1722
  • 20 فروردین 1399 - 15:56
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متأسفانه افرادی که داروی فاویپیراویر را تجویز می‌کنند بیماران را به بازار سیاه ارجاع می دهند که در آنجا نیز داروی تقلبی وجود دارد.

به گزارش نبض وطن، کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری مجازی با خبرنگاران با اشاره به اذعان کارشناسان سازمان بهداشت جهانی مبنی بر وضعیت مدیریت شده بیماری کرونا در کشور، اظهار داشت: روند بهبودی با شیب صعودی همراه است.
وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی سازمانی غیرسیاسی است و همکاری ما نیز به صورت تنگاتنگ ادامه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: همچنان معتقدیم ویروس کرونا از ویروس ترامپ خطرناک تر نیست.
جهانپور یادآور شد:درباره تدفین پروتکل های ما وجود دارد و باقی است و آموزش های لازم داده شده است و شهرداری نیز اقلام مورد نیاز را داده است و نحوه تغسیل، انتقال و تدفین پروتکل مشخصی دارد.
وی درباره داروی فاویپیراویر در درمان بیماران کرونا بیان داشت: مواردی که نتایج بالینی این دارو تأیید نکند و به تصویب کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا نرسد تجویز آن منطقی محسوب نمی شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: اینکه در چین مطالعه‌ای انجام شده ، در کشور ما نیز چنین مطالعه ای شده اما نتایج ثمربخشی آن اعلام نشده است و از نظر ما این دارو در چین و ژاپن برای درمان آنفلوآنزا اعلام شده و صرفا اکنون استفاده آن برای درمان کرونا یک پروژه تحقیقاتی است.
جهانپور بیان داشت: امروز متاسفانه افرادی که این دارو را تجویز می‌کنند بیمار را به بازار سیاه ارجاع می دهند که در آنجا نیز داروی تقلبی وجود دارد و عوارض ناگواری در آن به همراه دارد.
وی با اشاره به زمان اعلام اولین موارد ابتلا به کرونا در ایران گفت:‌ از زمانی که اولین مورد آزمایش تست کرونا به صورت قطعی در کشور اعلام شد تا زمانی که بنده آن را اعلام کردم حتی یک ساعت نیز طول نکشید.
جهانپور اضافه کرد: در تهران روز گذشته ۸۰۰ نفر بهبود یافته و ترخیص شدند و روند مدیریت شده ای در تهران است اما این فاز شکننده است. هشدار زالی برای این است که مردم مشارکت و همکاری را ادامه دهند. البته این موضوع حتی برای کشورهای دیگر و همه دنیا قابل تعمیم است و وضعیت ترکیه نیز حتی به مراتب از تهران نیز وخیم تر است.
وی با اشاره به خدمات بهورزان و مراقبین سلامت، متذکر شد: بیش از ۹۰ هزار بهورز و مراقب سلامت شکل دهنده ۳۴ هزار تیم سلامت بوده اند و در فرآیند غربالگری حضور داشتند.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تعداد نمایندگان مبتلا به کرونا، گفت:چنین شاخصی در گزارش دهی سلامت در دنیا نداریم و این موارد نیز در تعداد کل جامعه اعلام می شود.
جهانپور با اشاره فرآینده غربالگری از طریق سامانه‌های مختلف، ابراز داشت: حددو ۱۴۰ هزار نفر موارد مشکوک، محتمل و مظنون به این بیماری در طی هفته های اخیر در غربالگری شناسایی شده است و ۱۸۵۰ نفر موارد بستری شده اند.
سخنگوی وزاربهداشت با اشاره به فعالیت ۹۵ آزمایشگاه و ظرفیت ۱۰ تا ۱۵ هزار ظرفیت انجام تست ، گفت: این تعداد تا ۲۰ هزار تست نیز قابل افزایش است.
وی تصریح کرد: قطعا ما نسبت به کشورهای همتراز خود بسیار خوب بوده ایم و سرعت افزایش آزمایشگاهی منا نیز کم نظیر است و ظرفیت انجام تست نیز افزایش پیدا می کند.
جهانپور با اشاره به محسوب شدن جانباختگان در حوزه درمان به عنوان شهدای خدمت ، افزود: اینکه همه همکاران در این حوزه شامل این موضوع شوند ودر صورت درگذشت ناشی از آن جزو شهدا قلمداد شوند کمیته‌ای مامور شدند برای بررسی شرح حال و تاریخچه ابتلای این افراد و با هماهنگی بنیاد شهید پس از احراز شرایط موجود این موضوع مشخص شده و اعلام می کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند ، بیان داشت: پدیده سلامت پدیده ای چند بعدی است و ابعاد سیاسی، فرهنگی و.. را در آن باید در نظر بگیریم .امروز شغل و حفظ اشتغال و توانایی شغلی و مالی جزو مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت است و باید ان را لحاظ کنیم.
وی اضافه کرد: باید دغدغه های حوزه های دیگر نیز در آن نظر گرفته شود و ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز مولفه های اجتماعی را دخیل می کند و با وتجه به آن تصمیم می گیرند و
جهانپور با اشاره به بازگشایی تدریجی برخی مشاغل از ۲۳ فروردین در شهرستانها و ۳۰ فروردین در تهران، خاطرنشان کرد: اینکه ترافیک را در تهران شاهد هستیم بخشی از ان به دلیل این است که برخی افراد سعی می کنند فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کرده و از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده نکند و ما شاهد حضور خودروهای تک یا دو سرنشین هستیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه این موضوع لزوما به معنای تقابل با فاصله گذاری اجتماعی نیست ، گفت: با احتیاط می توان گفت شاید این کار در موازات با فاصله گذاری نیز باشد.
وی با اشاره به اثرات کرونا بر سیستم بینایی و چشایی، اظهار داشت: کرونا می تواند به سیستم بینایی و چشایی اثر داشته باشد و به عنوان موارد اولیه باشد و موارد نابویایی و ناچشایی و چشم صورتی نیز وجود دارد.
جهانپور متذکر شد: البته بسیاری از این موارد در هفته های بعد قابل برگشت است .همچنین نمی توانیم به صورت علمی ادعا کنیم رفتارهای ویروس تغییر کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کرونا ویروس ها دسته ای هستند که بین انسان و حیوان مشترک بوده اند، گفت: در موارد جدید به احتمال زیاد از مورچه خوار به زندگی انسان وارد شده است و اینکه انسان به حیوان منتقل کند نیز منتفی نیست.
منبع: فارس

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=1722

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.