• امروز : پنج شنبه - ۲۰ دی - ۱۴۰۳

مقتدایی: موضوع فرونشست زمین در نخستین گام نیازمند گفتمان ملی است

  • کد خبر : 15484
  • 09 مهر 1400 - 15:05
مقتدایی: موضوع فرونشست زمین در نخستین گام نیازمند گفتمان ملی است
نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه بی قانونی موجب خشکی زاینده رود شده است، گفت: به طور قطع اگر جواب مردم اصفهان در دولت سیزدهم برای حل مشکل زاینده رود داده نشود و رئیس جمهور به اصفهان نیاید، شاید بهتر باشد مردم اصفهان به تهران بروند و از رئیس جمهور خواستار رسیدگی به این مشکل شوند.

به گزارش نبض وطن به نقل از ایسنا، عباس مقتدایی در نشست «بررسی راهکارهای جلوگیری از فرونشست اصفهان» که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه همواره وقتی نمایندگان اصفهان دور هم جمع می شویم موضوع آب و زاینده رود را به عنوان محور مطالبه مردم مطرح می کنیم، اظهار کرد: واقعیت این است در قد و قواره زاینده رود برای زاینده رود کار نشده و اگر شده بود اوضاع این رودخانه چنین نبود.

وی گفت: باید قبول کرد که اقدامات انجام شده برای بستر ماتم زده زاینده کفاف این رودخانه را نداده و امروز مردم به کمتر جریان زاینده رود قانع نیستند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه در حوزه آب قانون کم نداریم، گفت: اگر قانون توزیع عادلانه آب مصوب سال ۱۳۶۱ عملیاتی و اجرایی می شد زاینده رود وضعیت امروز را نداشت، از سوی دیگر در  عرصه اجرا مصوبات همچون مصوبه ۹ ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود به درستی عمل نکردیم.

وی با تاکید بر اینکه بی قانونی موجب خشکی زاینده رود شده است، تصریح کرد: مقررات و قوانین موجود برای احیای زاینده رود اجرایی و عملیاتی نشده اند، از سوی دیگر بخشی از ارگان ها و متولیان اجرای قوانین همچون محیط زیست به مرور لاغر شده اند.

مقتدایی در خصوص تلاش های مدیریت استان برای زاینده رود نیز گفت: در این دوره با وجود تلاش های انجام شده، در جایگاهی که یک استاندار تمام مجموعه ها را بسیج کند، این توان وجود نداشت، در حالیکه نمایندگان مجلس با تمام توان در حال کار هستند.

وی با انتقاد بر اینکه موضوع محیط زیست در اصفهان جدی گرفتن نشده و شوخی گرفتن آن موجب هزاران مشکل دیگر شده است، تصریح کرد: باید توجه داشت که زاینده رود و احیا آن موضوع بخشی نیست و من نامه دعوتی به رییس جمهور برای حضور در اصفهان ارسال کردم، گویا وی دستور آن را به معاون خود داده است، اما باید دید معاون رئیس جمهور در این خصوص نگاه قومیتی نداشته باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس با تاکید بر اینکه غایب اصلی حل مشکل زاینده رود دولت و شورای عالی آب است، تصریح کرد: مطالبه مردم اصفهان حضور فوری رییس جمهور به اصفهان و توجه جدی به زاینده رود است.

وی تاکید کرد: اینکه امروز سازه های تاریخی اصفهان دچار مشکل شده، موضوع فانتزی نیست و اگر گنبد مسجد امام دچار مشکل شود، دنیا به ما خواهد خندید، از سوی دیگر مرمت آثار تاریخی در پی خشکی زاینده رود و فرونشست تنها درمان های سطحی هستند.

مقتدایی با تاکید بر اینکه مشکل آب اصفهان در سطح کشور باید دیده شود، گفت: به طور قطع اگر جواب مردم اصفهان در دولت سیزدهم برای حل مشکل زاینده رود داده نشود و رئیس جمهور به اصفهان نیاید، شاید بهتر باشد مردم اصفهان به تهران بروند و از رئیس جمهور خواستار رسیدگی به این مشکل شوند.

وی با بیان اینکه بی مدیریتی و بی کفایتی ها موجب خشکی زاینده رود شده است، گفت: زاینده رود نیازمند تصمیم گیری مقتدرانه است و اگر مصوبات ۹ ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود اجرا می شد امروز نباید در بالادست برداشت بی رویه داشته باشیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس به موضوع فرونشست زمین در اصفهان نیز اشاره کرد و افزود: امروز ترک های خانه های مردم داد از زلزله ای خاموش می زند؛ نرخ سرعت فرونشست در اصفهان را جدی نگرفته ایم و اکنون به بحران رسیده ایم و باید توجه داشته باشیم زاینده رود رودی برای تمام نسل هاست.

موضوع فرونشست زمین در نخستین گام نیازمند گفتمان ملی است

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس نیز در این نشست، با بیان اینکه امروز موضوع فرونشست زمین در نخستین گام نیازمند گفتمان ملی است، تاکید کرد: باید توجه داشت اکنون هر چه در استان درباره این موضوع بگوییم اگرچه خوب است، اما نتیجه واحدی برای حل موضوع نمی گیریم.

حسینعلی حاجی دلیگانی تاکید کرد: باید دیگران در کشور که دلسوز آثار فرونشست زمین که به آرامی در حال رخ دادن است، حل این بحران را از اصفهانی ها مطالبه کنند و بگویند چرا مسجد امام یا پل های تاریخی در حال تخریب هستند.

وی تاکید کرد: هر چه از عمق فاجعه فرونشست زمین از زبان اصفهان بیان کنیم برخی تصور می‌کنند، افراط گری در بیان این موضوع داریم، البته حل این بحران نیازمند کار رسانه ای است و باید یک تیم رسانه ای هدفمند و هوشمند این مسایل را دنبال کند.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس با انتقاد بر اینکه برخی مسئولان کشور از وضعیت آب بحرانی اصفهان ما بی اطلاع هستند، تصریح کرد: باید در تبیین این موضوع کار بیشتری انجام دهیم و نمایندگان استان با وجود هماهنگی هایی در این زمینه، هنوز برای بحران زاینده رود به نتیجه نرسیده اند.

حاجی دلیگانی به وضعیت بحرانی دشت اصفهان-برخوار اشاره کرد و گفت: در بین دشت های استان اصفهان دشت اصفهان برخوار با داشتن جمعیت دو میلیون نفر دارای اهمیت است و باید توجه بیشتری به فرونشست آن داشته باشیم چراکه مخاطرات آن بالاست.

توسعه پایدار را جدی نگرفتیم

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در این نشست با اشاره به ضرورت حرکت تمام دستگاه ها به سمت توسعه پایدار در استان، گفت: تا به امروز آگاهانه یا ناآگاهانه در راستای توسعه پایدار اقدامات درستی انجام نشده است و بهره برداری بیش از حد از منابع طبیعی یکی از این اقدامات نادرست است.

حمیرا صفی قلی با اشاره برنامه ششم توسعه، اظهار کرد: ماده ۳۸ این برنامه، تکالیفی برای وزارت کشاورزی، صنعت و معدن و نیرو در نظر گرفته است. تامین حقابه محیط زیستی تالاب ها، رودخانه، تعادل بخشی، تغذیه آبخوان ها و بازچرخانی پساب های صنعتی و… از جمله مواردی است که در این برنامه مشخص و تعیین تکلیف شده اند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان همچنین به ماده ۱۲۳ برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: براساس این ماده و همچنین سیاست های مقام معظم رهبری تمام این تکالیف لازم الاجراست، در حالیکه اجرای این موارد اصلا جدی گرفته نمی شوند.

به گفته صفی قلی، تغییر اقلیم، پدیده گرد و غبار، اینورژن و آلودگی هوا و… از جمله معضلات و مشکلات محیط زیستی استان است که باید برای حل سریع آنها گام اساسی برداشته شود.

بازدید ارزیابان یونسکو برای ثبت جهانی برخی آثار اصفهان

همچنین کارشناس مرمت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این نشست با اشاره به تاثیر بالای خشکسالی های اخیر بر میراث فرهنگی، اظهار کرد: طی سالیان بسیار صحبت از توسعه پایدار می شود، درحالیکه هیچ گاه قوانین و مصوبه ای در این زمینه اجرا نشده است.

لیلا ذاکرعاملی با بیان اینکه قرار است به زودی تعدادی از ارزیابان یونسکو برای بازدید از برخی از کاروانسراها و ثبت جهانی به اصفهان بیایند، گفت احتمال می رود آثار ثبت جهانی اصفهان از ۷ اثر به ۹ اثر برسند.

وی با اشاره به اینکه چهار کاروانسرا نیز در دشت های پرخطر مهیار و اصفهان-برخوار قرار گرفته اند، تصریح کرد: به طور قطع بازدید ارزیابان یونسکو فرصتی برای جلب حمایت های علمی سازمان یونسکو است، چراکه می توان نسبت به راهکارهای مختلف دیگر کشورها جهت حفظ آثار باستانی در برابر خشکسالی یا فرونشست آشنا شد و از آنها بهره برد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=15484

نوشته های مشابه

26شهریور
ضرورت راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی در زرین‌شهر
مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اصفهان مطرح کرد؛

ضرورت راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی در زرین‌شهر

26شهریور
ظرفیت روستای «خشوییه» برای تبدیل شدن به روستای هدف گردشگری
دیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اصفهان مطح کرد؛

ظرفیت روستای «خشوییه» برای تبدیل شدن به روستای هدف گردشگری

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.