• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳

موذنی: احیای حمام های قدیمی، احیای هویت فرهنگی ایران است/رفع خطر حمام دوقلوی زرین شهر به خوبی انجام شد

  • کد خبر : 11548
  • 23 تیر 1400 - 12:41
موذنی: احیای حمام های قدیمی، احیای هویت فرهنگی ایران است/رفع خطر حمام دوقلوی زرین شهر به خوبی انجام شد
موذنی فعال اجتماعی گفت: : با توجه به اهمیت بازسازی حمام دوقلو زرین شهر انجمن حافظان میراث لنجان با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لنجان و شهرداری زرین شهر در گام نخست با صرف اعتباری بیش از 80 میلیون ریال به سمت رفع خطر قسمتی از دیواره فرو ریخته این حمام کرد.

میلاد موذنی فعال اجتماعی در گفتگو با خبرنگار نبض وطن، حمام های عمومی و سنتی در ایران را بخشی از فرهنگ این مرز و بوم دانست و اظهار کرد: حمام‌ها در زمان‌های قدیم به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز شهرها به شمار می‌رفتند به گونه ای که علاوه بر ایجاد فرصتی برای تعامل اقتصادی و فرهنگی و تجاری و گفت و شنودهای روزمره این اماکن روایتگر زندگی انسان‌ها و آئین‌های اجتماعی بودند.

وی افزود: با وزیدن نسیم مدرنیته، حمام‌های عمومی رفته رفته کاربری خود را از دست داده و به دست فراموشی سپرده شدند و به دلیل کم توجهی های صورت گرفته در قبال چنین مکان هایی ، حمام های قدیمی به حال خود رها شدند.

این فعال اجتماعی تصریح کرد: حمام دوقلوی زرین شهر از جمله حمام های تاریخی به شمار می آید که علیرغم ثبت این مکان تاریخی در فهرست آثار ملی طی سال های گذشته زیر سایه سکوت و بی توجهی ها بخشی از حمام تخریب و نگرانی هایی را برای ساکنین محله به وجود آورده بود.

وی احیای حمام های تاریخی را احیای هویت تاریخی و فرهنگ این سرزمین دانست و اضافه کرد: با توجه به اهمیت بازسازی حمام دوقلو زرین شهر انجمن حافظان میراث لنجان با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لنجان و شهرداری زرین شهر در گام نخست با صرف اعتباری بیش از ۸۰ میلیون ریال به سمت رفع خطر قسمتی از دیواره فرو ریخته این حمام کرد.

موذنی اضافه کرد: نباید فراموش کرد امروز ساکنین این محله از وضعیت فعلی حمام به دلایل مختلف از جمله زباله های رها شده بر روی بام این مکان، وجود حیوانات موذی و… گلایه مند هستند و امیدواریم در ادامه راه با حرکت در مسیر بازسازی و مرمت این مکان تاریخی علاوه بر حفظ این مکان شاهد تغییر کاربری آن باشیم.

وی عنوان کرد: بهترین روش برای احیای حمام‌های تاریخی ، احیای مبتنی بر زمینه کاربرد آن که ارائه خدمات به شهروندان بوده است می باشد و امیدواریم در گام بعدی با همراهی و همکاری لازم دستگاه های ذی ربط علاوه بر حفظ فرهنگ و تمدن غنی گذشتگان به مکانی فرهنگی مبدل گردد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=11548
  • نویسنده : زهرا جعفری

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.