1:56:16
    امروز : یکشنبه - ۲۴ فروردین - ۱۴۰۴

کلید طلایی تولید اسید D لاکتیک

  • کد خبر : 115043
  • 17 فروردین 1404 - 7:19
کلید طلایی تولید اسید D لاکتیک
در پیشرفت چشمگیر دانشگاه متروپولیتن اوساکا، دانشمندان با مهندسی ژن در مخمر، شاهد افزایش بی‌سابقه تولید اسید D لاکتیک از متانول هستند؛ روشی که راه را برای تولید شیمیایی‌های پایدار و دوستدار محیط زیست هموار می‌کند.

به گزارش نبض وطن و به نقل از ساینس دیلی، دانشمندان دانشگاه متروپولیتن اوساکا موفق شدند با تغییر و بهبود ترکیب‌های ژنی و پروموترها، مخمر را به کارخانه‌ای کوچک و قدرتمند تبدیل کنند که از متانول، منبع کربن تجدیدپذیر، اسید D لاکتیک تولید می‌کند، این اسید که به‌عنوان ماده اولیه در تولید پلاستیک‌های زیست‌تجزیه‌پذیر، داروسازی و صنایع آرایشی به کار می‌رود، پیش از این به دلیل نایابی و هزینه بالای تولید، چالشی بزرگ محسوب می‌شد.

در طی تحقیقات، تیم پژوهشی به سراغ گونه‌ای از مخمر به نام Komagataella phaffii رفتند، این مخمر به‌خوبی قادر به استفاده از متانول است و به‌همین دلیل به عنوان پلتفرمی ایده‌آل برای تولید اسید D لاکتیک انتخاب شد. محققان پنج ژن مختلف مربوط به آنزیم D-لاکتات دهیدروژناز (D-LDH) را بررسی کردند؛ آنزیمی که وظیفه تبدیل پیش‌ماده‌ها به اسید D لاکتیک را بر عهده دارد، همچنین با آزمایش هشت پروموتر متفاوت، بهترین ترکیب ژنی را که موجب افزایش ۱.۵ برابری تولید این اسید نسبت به سایر روش‌های مبتنی بر متانول می‌شد، شناسایی کردند.

به گفته ریوسوکه یامادا، استاد دانشگاه و نویسنده اصلی این پژوهش، «این روش جدید نه تنها بهره‌وری را افزایش داده بلکه نشان داده است که با بهینه‌سازی دقیق ترکیبات ژنی، می‌توان به جایگاه جدیدی در تولید شیمیایی‌های پایدار دست یافت.»

وی اضافه کرد: این موفقیت می‌تواند نقطه عطفی در کاهش وابستگی به فرایندهای نفتی باشد و به تولید مواد شیمیایی بدون مصرف منابع فسیلی کمک شایانی کند.

در این مطالعه که در مجله «Biotechnology for Biofuels and Bioproducts» منتشر شده است، محققان به اهمیت استفاده از منابع تجدیدپذیر و کاهش اثرات زیست‌محیطی در صنعت شیمیایی تاکید کردند، با استفاده از مخمرهای مهندسی‌شده، امکان تولید ترکیبات متنوع و ارزشمند برای استفاده‌های تجاری فراهم آمده است، این دستاورد، با توجه به نگرانی‌های جهانی در خصوص کاهش ذخایر سوخت‌های فسیلی و اثرات زیست‌محیطی ناشی از استفاده از آن‌ها، نقطه امیدی برای آینده‌ای پایدار محسوب می‌شود.

استفاده از متانول به‌عنوان تنها منبع کربن، نشان از رویکردی نوین در صنعت بیولوژیکی دارد که علاوه بر بهره‌وری بالا، تأثیرات مثبتی بر محیط زیست خواهد داشت. این دستاورد علمی دروازه‌ای است به سمت تولید شیمیایی‌های سبز که می‌تواند موجب تحولات اساسی در صنایع مختلف از جمله داروسازی، بسته‌بندی و مواد آرایشی شود.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=115043

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.