به گزارش نبض وطن به نقل از فارس، پیام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همایش بینالمللی«ادبیات در روزگار کرونا» از سوی ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در افتتاحیه این همایش قرائت شد.
متن پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همایش بینالمللی«ادبیات در روزگار کرونا» به شرح زیر است:
«ادبیات ساحل امن انسان امروز است
قریب به یک سال و نیم از شیوع بیماری همهگیر کووید۱۹ در کشور ما میگذرد. این پیشامد ناخواسته تمامی بخشهای زندگی جامعه را تحت تأثیر قرار داده است. عرصه فرهنگ هم از گزند آسیبهای این بیماری در امان نمانده و تبعات و آثار سوء آن دامنگیر بازار نشر و کتاب هم شد.
در این میان روند برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد کتاب و ادبیات کشور و نبض تپنده بازار نشر، ابتدا با تأخیر در زمان برگزاری مواجه شد و در ادامه در بستر فضای مجازی مجال برگزاری پیدا کرد.
در این مدت با قرمزشدن وضعیت شهرهای کشورمان، کتابفروشیها و کتابخانههای عمومی چندین بار تعطیل شد؛ شماری از هنرمندان و نویسندگان به این ویروس مبتلا شدند و بسیاری از رویدادها، جشنوارهها و جوایز ادبی امکان برگزاری حضوری نیافت و زمینه ارتباط چهره به چهره میان نویسندگان و مخاطبان بسیار محدود شد.
در مقابل این محدودیتها، فرصتهای مناسبی هم برای بروز و ظهور در فضای مجازی و بهرهگیری از این بستر در شکوفایی خلاقیتها پدید آمد که برگزاری صدها برنامه در قالب جدید رهاورد آن بود و خانه کتاب و ادبیات ایران، با برگزاری نشستهای ادبی متعدد در فضای مجازی از پیشگامان این عرصه محسوب میشود.
رونق فروش کتابهای صوتی و الکترونیکی و سایر محصولات فرهنگی نیز از نقاط امیدبخش این دوران است.
آمار فروش فراتر از پیشبینی و انتظار کتابها، نشان داد که در شرایط دشوار کنونی به رغم گرفتاریهای ناشی از همهگیری ویروس کرونا، ادبیات همچنان ساحل امن و آرامشبخش انسان امروز است و چراغ امید را زنده نگه میدارد.
نویسندگان و شاعران عزیز در ستیز با ملال این ایام، همچنان به آفرینش و خلق ادبی میپردازند تا روایتگر روزهای سخت حیات یک ملت باشند و بیمها و امیدهای این عصر را به قلم سحرانگیز خود ثبت کرده و جامعه را به پیشواز روزهای روشن فردا رهنمون سازند.
برگزاری وبینار بینالمللی «ادبیات در روزگار کرونا» و نگاه تخصصی به مسائل این ایام از اقدامات حائز اهمیتی است که به همت همکاران خانه کتاب و ادبیات ایران فراهم آمده و از صاحبنظران پنج کشور برای این هماندیشی دعوت به عمل آوردهاند.
با ارج نهادن به حضور عالمانه استادان، ادیبان و پژوهشگران در این همایش مجازی امیدوارم مباحث مطرح شده در این رویداد بینالمللی به شناخت بهتر ما از موقعیت ادبیات در دوران همهگیری کرونا کمک کند و به خلق آثار ادبی بیشتر یاری رساند.»