به گزارش نبض وطن، ملکه رنجبر بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر ایرانی بود که از سن شش سالگی فعالیت هنری خود را با نقش کوزت در بینوایان شروع کرد. پدر او به خاطر اجرای تئاتری سیاسی به همدان تبعید شد. از مهمترین فیلمهایی که او بازی کرده میتوان به اعتراف، مرد بارانی و نان و عشق و موتور ۱۰۰۰ اشاره کرد.
بیوگرافی ملکه رنجبر
ملکه رنجبر در سال ۱۳۱۷ در رشت در رشت متولد شد. پدر وی عبادالله رنجبر هنرمند تئاتر گیلان بود.
ملکه تحصیلات خود را تا مقطع سوم متوسطه در رشت و همدان ادامه داد و پس از آن زیر نظر پدرش تعلیم بازیگری دید. رنجبر از سن شش سالگی با ایفای نقش کوزت در نمایش بینوایان فعالیت خود را آغاز کرد.
وی سپس در سال ۱۳۲۷ به تهران عزیمت کرد و به ادامه بازیگری در تئاتر سعدی پرداخت. ملکه رنجبر از بدو افتتاح تلویزیون با اجرای برنامههای زنده به همکاری با آن سازمان پرداخت و در سال ۱۳۳۵ کار در رادیو را شروع کرد.
او مدتی نیز کارمند شهرداری بود.
همسر ملکه رنجبر
ملکه رنجبر در سال ۱۳۴۵ وقتی ۲۸ سال داشت ازدواج کرد.
وی درباره همسر و ازدواجش گفت:
او از خانواده محترم و معتقدی از شیراز بود. ما برای یک اجرا به شیراز رفتیم و آنجا اجرا داشتیم و قسمت شد که آن جوان که یکی از تماشاگران بود به دنبال من به تهران آمد و با هم ازدواج کردیم
فرزند ملکه رنجبر
ملکه رنجبر دارای یک پسر و یک نوه بنام لیلی است که در انگلستان زندگی میکنند.
ملکه رنجبر در زیر آسمان شهر
ملکه رنجبر با نقش مهتاج فرامرزی زن کیومرث ملک مطیعی در سریال زیر آسمان شهر به کارگردانی مهران غفوریان کار موفق را انجام داد که مدتها او را با همین نام میشناختند.
پدر ملکه رنجبر
ملکه رنجبر درباره پدرش گفته بود: پدر من، آقای عبدالله رنجبر یکی از بنیانگذاران هنر تئاتر ایران بود. از او و فعالیتهایش کلی مدارک و عکس وجود دارد که برخی از آنها مربوط به ۱۲۰ سال قبل است که همگی را به موزه سینما اهدا کردهام. شما جوانها نمیدانید ما چقدر در راه به ثمر رسیدن هنر تئاتر در ایران بدبختی کشیدیم و دشواری دیدیم. با اهدای این مدارک به خانه سینما خواستم جوانها بدانند چقدر کار کردن در عالم هنر و بهخصوص هنر تئاتر در زمان ما سخت بوده است.
من هم همراه چهار خواهرم از همان روزهای اول در مسیر تئاتر بودم و روی صحنه و در طول نمایشها بزرگ شدم. البته آنها در تئاتر ماندند و فقط من به سینما راه پیدا کردم. در این راه فدا شدیم. جانمان را برای تئاتر گذاشتیم.
ملکه رنجبر و سینما
ملکه رنجبر درباره سینما گفت: اگر به گذشته بازگردم دیگر وارد دنیای سینما نمیشوم، چنین چیزی محال است اما با ذهنیت امروزم میدانم که ورود به این شغل برایم سختیهای فراوانی خواهد داشت؛ به خصوص در زمان ما ورود به این حرفه واقعاً دشوار بود اگر واقعاً میتوانستم به جوانی بازگردم، مینشستم در خانه و فکر کار کردن را هم نمیکردم.
مهاجرت ملکه رنجبر
ملکه رنجبر مدتی ساکن انگلیس بود اما به گفته خودش به عشق ایران بازگشت.
بیماری ملکه رنجبر
ملکه رنجبر به بیماری فشار خون و قند مبتلا بود و مدتی نیز افسردگی گرفته بود، وی خرداد ۹۵ در مصاحبهای گفت: از بس دارو خوردهام خسته شدهام و نمیدانم چرا نمیمیرم؟ من منتظر مرگ هستم و میدانم دیگر خوب نمیشوم
ملکه رنجبر بهخاطر بیماری پارکینسون مدتها خانهنشین و از سینما و تلویزیون دور بود.
وی پیشتر گفته بود دیگر حال و حوصله تماشای برنامهها و سریالهای تلویزیون را هم ندارد.
فریبرز ایروانی، پسر وی، در اسفند ۱۳۹۵ اظهار داشت. خانم رنجبر به دلیل کهولت سن، به افسردگی و بیماری پارکینسون مبتلا شده است و در حال حاضر به دلیل وخامت حال در بیمارستان بستری است.
آرزوی ملکه رنجبر
ملکه رنجبر گفت: نمیخواهم غریبانه بمیرم، خدا را شکر میکنم که مردم همه به من لطف دارند؛ اما معرفت نعمت خداست اگر الان یک تلفن بکنند و حالم را بپرسند چه اتفاقی میافتد؟ پسرم به من میگوید که مادر اینقدر گله نکن اما باید گله کنم تا حداقل فردا غریبانه نمیرم.
بیماری ملکه رنجبر
ملکه رنجبر به بیماری فشار خون و قند مبتلا بود و مدتی نیز افسردگی گرفته بود، وی خرداد ۹۵ در مصاحبهای گفت: از بس دارو خوردهام خسته شدهام و نمی دانم چرا نمیمیرم؟ من منتظر مرگ هستم و میدانم دیگر خوب نمیشوم.
ملکه رنجبر بهخاطر بیماری پارکینسون مدتها خانهنشین و از سینما و تلویزیون دور بود.
وی پیشتر گفته بود دیگر حال و حوصله تماشای برنامهها و سریالهای تلویزیون را هم ندارد.
فریبرز ایروانی، پسر وی، در اسفند ۱۳۹۵ اظهار داشت خانم رنجبر به دلیل کهولت سن، به افسردگی و بیماری پارکینسون مبتلا شده است و در حال حاضر به دلیل وخامت حال در بیمارستان بستری است.
ملکه رنجبر درگذشت
ملکه رنجبر بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون عصر پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۸ دار فانی را وداع گفت.
ملکه رنجبر در رادیو
ملکه رنجبر در سال ۱۳۳۵ به عنوان گوینده در رادیو مشغول شد.
فیلمهای ملکه رنجبر
گناهکاران
آژانس ازدواج ۱۳۸۹
ازدواج در وقت اضافه ۱۳۸۸
سلام بر عشق ۱۳۸۸
نیش زنبور ۱۳۸۸
پسر آدم دختر حوا ۱۳۸۷
از ما بهتران ۱۳۸۷
منفی هجده ۱۳۸۶
سوغات فرنگ ۱۳۸۵
چپ دست ۱۳۸۴
کوچولوی خوششانس ۱۳۸۳
نان و عشق و موتور ۱۰۰۰
مرد بارانی ۱۳۷۸
اعتراف ۱۳۷۵
بانی چاو ۱۳۷۴
اعتراف ۱۳۴۵
کابوس ۱۳۴۵
گناه من چیست ۱۳۴۳
خشم و فریاد ۱۳۴۲
نصیب و قسمت ۱۳۴۱
فردا روشن است ۱۳۳۹
ماجرای عجیب ۱۳۳۵
تقدیر چنین بود ۱۳۳۳
شبهای معبد ۱۳۳۳
محکوم بی گناه ۱۳۳۲
عمر دوباره ۱۳۳۱
سریالهای ملکه رنجبر
۱۳۸۸ دفترخانه شماره ۱۳
۱۳۸۷ آشپزباشی
۱۳۸۶ پاتوق
۱۳۸۶ من و پوتی یک و دو
۱۳۸۲ عباسقلیخان دوم
۱۳۸۰ روزهای آرزو
۱۳۸۰ زیر آسمان شهر یک و سه
۱۳۷۸ بوی خاک
۱۳۷۸ ورثه آقای نیکبخت
۱۳۷۸ فردا آفتابی است
۱۳۷۸ محاکمه
۱۳۷۷ ماجراهای خانوادهٔ تمدن
۱۳۷۶ گردنبند
بازگشت پرستوها
۱۳۷۵ خانه به خانه
۱۳۷۴ زیر گنبد کبود
رنگ سبز نارون
۱۳۷۴ داستان یک شهر
۱۳۷۲ شیطان در خانه
ملکه رنجبر درگذشت
لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=1096