به گزارش خبرنگار نبض وطن، عباس کرمی اظهار کرد: اتاق اصناف شهرستان لنجان به عنوان متولی برپایی نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا، همواره مخالف برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در هر برهه زمانی بدون در نظر گرفتن حقوق اصناف درچنین موقعیت های مکانی شهرهای شهرستان لنجان بوده است.
وی افزود: یکی از سیاستهای هیئت رئیسه اتاق اصناف شهرستان لنجان حمایت از فعالان حوزههای مختلف صنفی، صنایع دستی و مشاغل خانگی بوده بهگونهای که در نمایشگاهها زمینهای را فراهم کرده تا از این قشر موثر برای حضور در اینگونه رویدادها به صورت رایگان حمایت شود.
رئیس اتاق اصناف شهرستان لنجان تصریح کرد: متاسفانه برخی از مجریان و متولیان برگزاری چنین نمایشگاههایی با عناوین مختلف همچون درخواست برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و سوغات، علاوه بر تضییع حقوق کسبه و بازاریان دارای مجوز اقدام به عرضه مسقیم کالا توسط افراد فاقد مجوز از استانهای دیگر میکنند.
وی ادامه داد: این افراد با قیمتهای قابل توجه اقدام به واگذاری غرفهها در اینگونه نمایشگاهها میکنند که منبع در آمد خوبی برای مجریان غیر بومی بوده، درحالی که طبق قانون شرکت کنندگان در نمایشگاه باید صرفاً از بین تولید کنندگان کالاها و خدمات داخلی (صنفی و صنعتی) دارای مجوز معتبر و یا برندهای داخلی معتبر و یا عاملان و یا نمایندگیهای معتبر واحدهای تولیدی باشد.
کرمی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای فصلی گفت: برگزاری نمایشگاههای پایان سال به دلایل مختلف از جمله شرایط اقتصادی حاکم بر بازار به صلاح نبوده، ضمن اینکه به دلیل وفور کالا در بازارهای شهرستان لنجان نیازی به برگزاری اینگونه نمایشگاهها احساس نمیشود.
وی اضافه کرد: براساس ماده چهار شیوه نامه برگزاری فروشهای فوق العاده و نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا، اولویت روشهای تنظیم بازار مشخص شده که اولویت اول برگزاری فروشهای فوق العاده توسط واحدهای صنفی دارای پروانه کسب در گروههای کالای هدف با رعایت ماده ۷۰ قانون نظام صنفی و آئین نامه اجرایی است.
رئیس اتاق اصناف شهرستان لنجان عنوان کرد: در این شیوه نامه اولویت دوم برگزاری فروشهای فوق العاده توسط شبکههای فروشگاههای زنجیرهای دارای پروانه کسب و شرکتهای تعاونی مصرف در نظر گرفته شده که این مهم همواره در شهرستان لنجان در دستور کار قرار گرفته و کالاهای هدف کارگروه تنظیم بازار نیز در سراسر شهرها و روستاهای شهرستان در حال اجرا است.
وی یادآور شد: باید به این نکته توجه داشت که برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم در شیوه نامه برگزاری فروشهای فوق العاده و نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا آخرین اولویت بوده اما این نکته را نباید به دست فراموشی سپرد که بازاریان شهرستان لنجان در راستای رفاه حال شهروندان در مقاطع حساس و ایام پایانی سال اقدام به حراج و فروش فوق العاده کالاهای اساسی، پوشاک،مبل، کیف و کفش، شیرینی جات و… میکنند.
کرمی بیان کرد: این اقدام ارزشمند اصناف و بازاریان شهرستان لنجان کفایت تنظیم بازار را کرده و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی نابسامان اصناف شهرستان و فروشهای فوق العاده و حراجی کنونی با وجود روز بازارهای خلاف اصول و دستورالعملهای قانونی که باعث زیان بازاران و شهروندان در راستای اقتصاد و بهداشت جامعه شده ضرورتی برای برگزاری نمایشگاه وجود ندارد.
وی متذکر شد: اتاق اصناف شهرستان لنجان با تکیه بر مباحث قانونی و موضواعت بیان شده به هیچ وجه موافق برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا ی شهرستان در هر برهه زمانی نبوده و مخالف آن است.
رئیس اتاق اصناف شهرستان لنجان خاطرنشان کرد: شهروندان باید به این نکته توجه دشته باشند که اتاق اصناف شهرستان لنجان به هیچ عنون مسئولیت برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم فاقد مجوز لازم را بر عهده نخواهد گرفت، زیرا اجناسی که در این نمایشگاهها عرضه میشود نه تنها کیفیت لازم را نسبت به قیمت ندارند بلکه با ارائه کالاهای بی کیفیت در برخی از نمایشگاهها به اعتماد عمومی شهروندن نیز ضربه وارد خواهند کرد.