• امروز : پنج شنبه - ۴ بهمن - ۱۴۰۳

دومین هفته علم ایران و عراق برگزار شد

  • کد خبر : 107548
  • 04 بهمن 1403 - 8:34
دومین هفته علم ایران و عراق برگزار شد
دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل در تشریح دستاوردهای دومین هفته علم ایران و عراق گفت: این نشست با حضور ۵۰ رئیس دانشگاه عراق و ۴۰ رئیس دانشگاه ایران، امضای تفاهم‌نامه‌های دانشگاه‌ها با یکدیگر و پیشنهاد ۱۳۰ طرح پژوهشی مشترک بین استادان دو کشور در قالب‌های مختلف برگزار شد.

به گزارش نبض وطن، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ۲۷ دی ماه به منظور شرکت در دومین هفته علم ایران و عراق وارد بغداد شد. این سفر با هدف گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناوری میان دو کشور و به منظور شرکت در دومین هفته علم مشترک ایران و عراق انجام شد؛ رویدادی که به عنوان بستری برای تبادل دانش و توسعه تعاملات علمی و فناوری میان نهادهای آموزشی و پژوهشی دو کشور شناخته می‌شود.

اولین هفته علم ایران و عراق ۱۵ تا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲ در شهر مشهد و به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. دومین هفته علم ایران و عراق نیز ۲۹ دی ماه تا یکم بهمن ۱۴۰۳ با حضور مقامات آموزش عالی و روسای دانشگاه‌های دو کشور در دانشگاه کربلا برگزار شد.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا درباره این سفر توضیح داد: پیرو ابتکاری که برای برگزاری هفته علم ایران و عراق داشتیم؛ وزارت علوم سال گذشته در مشهد مقدس میزبان دانشگاه‌ها و وزارت علوم عراق بود. بر این اساس هفته دوم علم ایران و عراق به دعوت وزارت علوم عراق در شهر کربلا برگزار شد.

دومین هفته علم ایران و عراق؛ حضور ۹۰ رئیس دانشگاه و پیشنهاد ۱۳۰ طرح پژوهشی

امید رضایی‌فر با بیان اینکه تقریبا حدود ۴۰ دانشگاه و ۱۵ پژوهشگاه و پارک علم و فناوری در این جلسه حضور داشتند، افزود: برنامه ما در دو روز کاری ادامه داشت و ضمن بررسی مشکلات دانشجویان عراقی در ایران و ارائه نقطه‌نظرات و راهکارهایی برای ارتقای کمی و کیفی دانشجویان مشغول به تحصیل در ایران مطرح شد.

وی گفت: در این جلسه، رئیس دانشگاه‌های دو کشور (حدود ۵۰ رئیس دانشگاه عراق و ۴۰ رئیس دانشگاه ایران) حضور داشتند و با نظارت وزیران علوم ایران و عراق تفاهم‌نامه‌هایی در قالب برنامه جدید یا ادامه تفاهم‌های سال گذشته هفته علم مشهد تنظیم شد و برنامه‌ها و طرح‌های پژوهشی در خصوص موضوعات تبادل استاد و دانشجو ارائه شد.

دستیار ویژه وزیر علوم در امور بین‌الملل گفت: سیمایی صراف؛ وزیر علوم نیز یک روز قبل از آغاز رسمی مراسم، به دعوت وزیر علوم عراق به بغداد سفر کرد و جلسه تخصصی مفصلی نیز در آنجا برگزار شد.

وی اظهار داشت: در این ایام علاوه بر پیگیری موضوعات انجام تعهدات مشترک و انجام برنامه‌هایی با اهداف مشترک؛ دو پیشنهاد جدید وزیر علوم مورد استقبال طرف عراقی قرار گرفت؛ یکی بحث توسعه ظرفیت آموزش‌های مهارتی در عراق برای دانشجویان عراقی، همچنین طرحی ویژه دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در ایران تا از ظرفیت دانشگاه ملی مهارت برای این دانشجویان استفاده شود.

رضایی‌فر ادامه داد: علاوه بر آن، پیشنهاد ارائه خدمات نرم‌افزاری و مشاوره برپایی و مدیریت پارک‌های علم و فناوری که با تامین مالی و سخت‌افزاری طرف عراقی مطرح شد به این منظور که پارک علم و فناوری مشترکی در عراق پایه‌گذاری شود و این موضوع، مورد علاقه و استقبال طرف عراقی قرار گرفت.

حمایت از دیپلماسی علمی، مرجعیت علمی کشور را تضمین می‌کند
 امضای تفاهم‌نامه توسط دانشگاه حضرت معصومه (س)

 

پیشنهاد ۱۳۰ طرح مشترک پژوهشی بین استادان ایرانی و عراقی

وی گفت: دومین روز این اجلاس نیز به امضای تفاهم‌نامه‌های بین‌دانشگاه‌های مربوط اختصاص یافت و جلسات دوجانبه بسیار وسیع و گسترده‌ای بین طرفین شکل گرفت.

علاوه بر تفاهم‌هایی برای کارهای آتی بین وزارت علوم و عراق؛ ۱۳۰ طرح مشترک پژوهشی بین اساتید ایران و عراقی در قالب‌های مختلف تحقیقاتی پایان‌نامه، رساله یا تحقیق مستقل پیشنهاد شد و به عنوان برنامه اولیه برای حمایت مشترک از سوی دو وزارتخانه (ایران و عراق) مورد تاکید قرار گرفت که در حال برنامه‌ریزی است.

وی درباره بورسیه‌های دانشجویی نیز توضیح داد: طبق برنامه‌های متقابل میان کشورها، بورسیه ویژه‌ای داریم، پیش از این ۱۰۰ دانشجوی بورسیه به صورت متقابل با کشور عراق داشتیم که اکنون نیز برقرار است و دانشجویانی که از ایران به عراق بروند از طرف وزارت علوم عراق، بورسیه می‌شوند. طرف ایرانی هم در راستای گسترش مراودات دانشجویی و با توجه به تعداد بورسیه دانشجویان عراقی در ایران به دانشجویان مستعد و باهوش در قالب‌های آزاد و ارتقای اعضای هیات علمی در فصل‌های مجزا در مجموع ۲۰۰ بورسیه از طرف وزیر به طرف عراقی داده شد که امیدواریم فرآیند اجرایی آن شکل بگیرد و دانشجویان عراقی از این مزیت استفاده کنند.

رضایی‌فر اظهار کرد: از ابتدا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای گسترش دیپلماسی علم و فناوری، برنامه‌هایی داشته و اکنون نیز این برنامه وجود دارد. بر همین اساس، توسعه و ایجاد شعبه‌های دانشگاه‌های ایرانی در دیگر کشورها را در دستور کار داشته و داریم که در شورای گسترش آموزش عالی، دو مورد در حوزه عراق تایید شده‌اند و طرف عراقی نیز با ارائه ملاحظاتی قول مساعد برای پیگیری ارائه مجوزها در صورت تامین ملزومات این شعب داده است.

دومین هفته علم ایران و عراق؛ حضور ۹۰ رئیس دانشگاه و پیشنهاد ۱۳۰ طرح پژوهشی

وی افزود: پیش از این نیز تجربه مثبتی از ایجاد شعبه دانشگاهی از طرف مجموعه علوم پزشکی در شهر کربلا داشتیم و این تجربه در شهر نجف و بغداد توسط دو دانشگاه در حال پیگیری است. امیدواریم مدل موفقی برای حضور دانشگاه‌های ایران در کشورهای هم‌راستا و همسایه باشد.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم درباره اهمیت سفر و حضور در این اجلاس گفت: این اجلاس، یکی از راه‌های مهم شناخت مسائل و نیازمندی‌های حوزه آموزش عالی کشورهای دیگر است و این امکان برای فعالان عرصه آموزش عالی کشور فراهم شد که از نزدیک با این حوزه‌ها آشنا شوند.

در این سفر همچنین شرایط رقابتی برای حضور دانشجویان و ایجاد ارتباط نزدیک‌ با توجه به قرابت فرهنگی و ارزش‌های مشترک و نزدیک شدن دانشگاه‌های دو کشور ایران و عراق فراهم شد.

رضایی‌فر تصریح کرد: حضور در اجلاسی از این دست، تبادل استادان را فراهم می‌کند و گره‌گشایی و راهگشایی برای حضور مستمر و رفت و آمدهای علمی و فرهنگی بین اساتید و دانشجویان است و توسعه دانش، فرهنگ و زبان را به همراه دارد.

وی تاکید کرد: باید در این زمینه حمایت‌های بیشتری از مجموعه دیپلماسی علمی شود و اگر به طور مستمر برنامه‌هایی از این دست با کشورهای دیگر داشته باشیم؛ با توجه به ظرفیت‌هایی که در مجموعه آموزش عالی داریم می‌توانیم به مرجعیت علمی خود مطمئن‌تر باشیم.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=107548

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.