• امروز : شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: شاهچراغ(ع) ولایتمداری را در عمل نشان داد

  • کد خبر : 106924
  • 29 دی 1403 - 1:57
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: شاهچراغ(ع) ولایتمداری را در عمل نشان داد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وقایع امروز دنیا تأکید کرد که نیاز بشر امروز اخلاق است. چنانچه اگر توجه به اخلاق می‌شد، شاهد چنین جنایاتی در غزه و جنوب لبنان نبودیم.

به گزارش نبض وطن، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) که در حرم مطهر این امامزاده واجب‌التعظیم در شیراز برگزار شد، با یادآوری آیات قرآن کریم گفت: بزرگداشت یاد امامزادگان اثر تربیتی و معرفتی برای همگان به خصوص در این دوران و وضعیت اسفبار فرهنگی در دنیا دارد.

وی در خصوص منزلت حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) چند نکته را یادآور شد و افزود: پدر این امامزاده عزیز، امام موسی کاظم(ع)، امام هفتم شیعیان است لذا باید در این حرم مطهر حتماً در سالروز ولادت و هم سالروز شهادت مجالس بزرگداشت پدر بزرگوارشان برگزار شود و از عظمت و مقام علمی و معرفتی و معنوی امام موسی کاظم(ع) سخن گفته شود.

خسروپناه با یادآوری اینکه مادر حضرت احمدبن موسی(ع)، ام احمد(س) است که دارای منزلت عظیمی است، گفت: منزلت ام احمد(س) به حدی بود که امام موسی کاظم(ع) هنگام ترک مدینه، ودیعه امامت را نزد ام احمد(س) گذاشت و از ایشان خواست که این امانت در اختیارش باشد و کسی از آن آگاهی پیدا نکند تا زمانی که خبر شهادتشان به ام احمد(س) برسد و بعد از آن، فرزندی که به سراغ این ودیعه امامت می‌آید، امانت را در اختیارش قرار دهد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مادر حضرت احمدبن موسی(ع) یک بانو و شخصیت ارزشمند و متعالی و امانت‌دار بوده است، افزود: باید با شناخت سیره امامزادگان از جمله احمدبن موسی(ع)، آنان را الگوی خود قرار دهیم چرا که این الگو با وجود گذشت قرن‌ها سال برای پیر و جوان، زن و مرد قابل استفاده است.

وی یادآور شد: حضرت احمدبن موسی(ع) ویژگی‌هایی داشتند که از جمله خصایص آن حضرت می‌توان به شجاع، صالح، زاهد، پرهیزکار، صاحب ثروت در عین حال بخشنده و صاحب کرم و اهل سخاوت اشاره کرد. آن حضرت زندگی ساده‌ای داشت یعنی هم متمول، هم زاهد و هم شجاع بود.

خسروپناه با بیان اینکه امروز در کشورمان خیران زیادی هستند که هم متول هستند و هم اهل کرم و سخاوت هستند، گفت: اینکه کسی ثروت داشته و خیر باشد اما خودش زندگی ساده‌ای داشته باشد، بحث دیگری است. همچنین حضرت احمدبن موسی(ع) سخنور و اهل فصاحت و بلاغت بود که مردم را جذب می‌کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حضرت احمدبن موسی(ع) را پهلوانی متواضع و ثروتمندی زاهد توصیف کرد و افزود: نکته مهم در اینجا آن است که انسان فقط به فکر منافع شخصی خود نباشد و به فکر منافع مردم و دیگران هم باشد و باید تا زمانی که زنده هستیم به نیازمندان کمک کنیم. لذتی که در کار خیر است، در نافله شب نیست.

سخاوت یک نعمت خدادادی است

وی، جود و سخاوت را یک نعمت خدادادی دانست و گفت: امروز در دنیا بیش از هر چیزی به اخلاق نیاز داریم یعنی دروغ نگوییم، صادق و مردم‌دار باشیم؛ به عبارت دیگر اخلاق یعنی متواضع بودن و خرج برای دولت نتراشیدن، سفرهای غیرضروری خارج از کشور نرفتن و حق مأموریت‌های بی‌خود نگرفتن، کم فروشی و کم کاری نکردن لذا هر کسی در هر شغل و منصبی است باید به این مسائل دقت کند.

خسروپناه با بیان اینکه وظیفه یک روحانی تبلیغ دین و کسب و نشر معارف اسلامی و اگر درست درس طلبگی نخواند به دین خیانت کرده و بدون مطالعه سخنرانی کند، ترک فعل کرده است، گفت: به همین دلایل است که می‌گوییم دنیای امروز به اخلاق نیاز دارد زیرا انسانی که متخلق باشد، بسیاری از رفتارهایش درست می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به جنایات استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی در غزه و جنوب لبنان اشاره کرد و گفت: جنایتکاری در رژیم صهیونیستی، مسلمانان را به خاک و خون کشید. اگر این انسان متخلق بود و توحش نداشت، آیا چنین جنایاتی انجام می‌داد. اما متأسفانه کل دنیا هم به این جنایتکار کمک کردند و پول و مدرن‌ترین تجهیزات نظامی در اختیارش قرار دادند تا بیمارستان‌ها و خیمه‌ها را نابود کند و همین کشورها هم می‌گویند این جنایتکار اگر هر جای دنیا برود، او را دستگیر می‌کنیم چرا که محاکمه شده است؛ این یک پارادوکس و دروغ آشکار است.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی به هیچکس رحم نمی‌کنند، افزود: برخی دلخوش به مذاکره با آمریکایی‌ها هستند در صورتی که همین آمریکایی‌ها در جنگ جهانی دوم حتی به اروپایی‌ها هم رحم نکردند. در همین سال‌های اخیر هم جنایات آنان را در عراق و افغانستان مشاهده کردیم.

دل به مذاکره با آمریکا نبندیم

خسروپناه بیان کرد: کسانی که مدعی گفت‌وگو و مذاکره با آمریکا هستند، یک جا نام ببرند که آمریکا آباد کرده است. یک بار تجربه مذاکره با آمریکا را داشتیم که حاصل آن پاره کردن برجام بود. آمریکایی‌ها در هرجا پا گذاشتند، تخریب کردند و تمام این‌ها به دلیل رذایل اخلاقی است به همین دلیل است که می‌گوییم که بشر امروز بیش از گذشته محتاج اخلاق است و این اخلاق نسبت به خانواده و مردم را شامل می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اهمیت توجه به بنیان خانواده و مسئله اخلاق در خانواده را یادآور شد و افزود: پیمایش‌ها و تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که خانواده محوری هنوز در کشور ما بالاست اما برخی نوجوانان و جوانان تا والدین با آنان صحبت می‌کنند، دعوا راه می‌اندازند.

وی در ادامه سخنان خود امن‌ترین ویژگی حضرت احمدبن موسی(ع) را اخلاق ایشان دانست  که نیاز امروز دنیای ماست و سپس افزود: شجاعت، زهد، کرامت، عالم، فقیه سخنور و اخلاق‌مداری همگی از خصایص آن حضرت بود. ویژگی دوم آن حضرت ولایتمداری نسبت به امام زمانشان بود چه در زمان امام موسی کاظم(ع) و چه در زمان امام رضا(ع).

خسروپناه در ادامه داستان امانت‌داری و ولایتمداری حضرت احمدبن موسی(ع) را یادآور شد چرا که در آن زمان عده‌ای از ایشان خواستند تا امام زمانشان شود و سپس ادامه داد: اگر احمدبن موسی(ع) ولایتمدار و متقی نبود، درخواست این افراد را می پذیرفت. اما آن حضرت ولایتمداری را در عمل نشان داد. البته ریشه ولایتمداری تخلق است و فضیلت به انسان بصیرت و ولایتمداری می‌دهد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ویژگی سوم حضرت احمدبن موسی(ع) شجاعت زاییده از فضایل اخلاقی که ظهور و بروز پیدا می‌کند، است، به بیان وقایع و چگونگی شهادت ایشان که در راه توس در نزدیکی‌ شیراز توسط مأموران خلیفه عباسی به شهادت رسیدند، پرداخت.

وی تصریح کرد: حضرت احمدبن موسی(ع) مظلومانه به شهادت رسید. ۳ روز همراه کاروانش که از خاندانش بودند، در محاصره به سر کرد و در نهایت به دلیل نیرنگ‌های جاسوسان، از پشت سر فرق سرش شکافته شد و به شهادت رسید. شهادت آن حضرت مانند شهادت امام حسین(ع) است که ایشان هم همراه کاروان و اهل بیتشان محاصره شدند و تک تک عزیزانشان طی ۳ روز به شهادت رسیدند.

خسروپناه اظهار کرد: محل شهادت حضرت احمدبن موسی(ع) تبدیل به بارگاه ایشان شد البته تا مدت‌ها توجهی به این بارگاه نشد و در نهایت با روی کار آمدن، آل بویه بارگاهی برای آن حضرت درست شد و از آن زمان به بعد تبدیل به یک مکان قدسی برای شیعیان و محبان اهل بیت(ع) شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بر ضرورت رعایت ادب و تواضع در هنگام زیارت این امامزاده واجب‌التعظیم تدکید کرد و گفت: این امامزاده واجب‌التعظیم برای اسلام و مسلمین جان دادند و احتیاجی به زیارت ما ندارند بلکه ما محتاج معنویت و انسان شدن هستیم.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=106924

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.