• امروز : چهارشنبه - ۵ دی - ۱۴۰۳

اسلامی: برای انجام بهتر طرح‌های بهداشتی آماده ایجاد مراکز کلینیکال هستیم

  • کد خبر : 102671
  • 22 آذر 1403 - 18:33
اسلامی: برای انجام بهتر طرح‌های بهداشتی آماده ایجاد مراکز کلینیکال هستیم
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست خبری مشترک با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای انجام بهتر طرح‌های حوزه بهداشت و درمان و به نتیجه رسیدن آن‌ها باید سازوکارهای مشترکی تعریف و دنبال شود و در این مسیر آماده‌ایم تا مراکز کلینیکال ایجاد کنیم تا با همکاری متخصصان و صاحب‌نظران، پروژه‌ها را دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.

به گزارش نبض وطن، محمد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان پس از بازدید وی و هیات همراه از سازمان انرژی اتمی نشست مشترک خبری برگزار کردند.

اسلامی در این نشست گفت: خوشحالیم که امروز میزبان وزیر بهداشت و هیات همراه هستیم؛ دکتر ظفرقندی جزو مفاخر علمی و مدیریتی کشور در حوزه سلامت محسوب می‌شوند؛ سازمان انرژی اتمی ایران همواره تلاش کرده که در مرز دانش موقعیت خود را حفظ کند و با تحقیقات درون‌زا سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز را انجام دهد تا بتواند در خدمت مردم باشد و از مشکلات و مسایل گره‌گشایی کند.

وی تاکید کرد: با تلاش‌های شبانه‌روزی متخصصان صنعت هسته‌ای به‌دنبال پیشبرد امور در بخش‌های مختلف کشور به‌ویژه حوزه بهداشت، درمان و سلامت جامعه هستیم.

وی گفت: در جریان بازدید امروز، وزیر محترم بهداشت و هیات همراه در جریان آخرین دستاوردها و تولیدات صنعت هسته‌ای در حوزه رادیوداروها و سایر بخش های تخصصی قرار گرفتند. امیدواریم این بازدید برای ما و وزارت بهداشت فرصت مغتنمی را برای خدمت‌رسانی به مردم فراهم سازد.

اسلامی تصریح کرد: این صنعت با وجود پیشرفت‌های چشمگیر همواره و به شدت توسط دشمنان سرکوب شده و بر سر راه آن موانع متعدد ایجاد کرده‌اند؛ اما به لطف خداوند متعال صنعت هسته‌ای توانسته در عرصه‌های گوناگون نقش‌آفرین باشد و در مرز دانش حرکت کند. خوشبختانه با تکیه بر دانش بومی و تلاش متخصصان توانسته‌ایم جایگاه خود را در دنیا ارتقا دهیم.

با وجود تحریم، نیازهای کشور در بهداشت و درمان را برطرف کردیم

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر توانسته‌ایم امور تحقیقاتی و توسعه‌ای در سازمان انرژی اتمی ایران را شتاب دهیم و فرایند تبدیل ایده به محصول را کوتاه کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: همان‌طور که می‌دانید چرخه خلاقیت و نوآوری باید به بهترین شکل ممکن در بخش های مختلف کشور نهادینه شود. ما در مسیر تبدیل ایده به محصول و ‌صنعتی‌سازی محصولات گام‌های بزرگی برداشته‌ایم. خوشبختانه تحقیقات در سازمان انرژی اتمی ایران به سمت نتیجه‌گرا بودن پیشرفت داشته و توانسته‌ایم با وجود تحریم‌های گسترده، نیازهای کشور در حوزه‌های گوناگون به‌ویژه بخش بهداشت و درمان را برطرف سازیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی: برای انجام بهتر طرح‌های بهداشتی آماده ایجاد مراکز کلینکال هستیم

وی با تاکید بر لزوم توسعه همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کارهای مشترک فراوانی را در حوزه بهداشت، درمان و سلامت انجام داده‌ایم که برای ارتقا و توسعه همکاری‌ها امروز تفاهم‌نامه همکاری میان این دو نهاد به امضا رسید.

اسلامی تصریح کرد: برای انجام بهتر طرح‌ها و به نتیجه رسیدن آن‌ها باید سازوکارهای مشترکی تعریف و دنبال شود و در این مسیر آماده‌ایم تا مراکز کلینیکال ایجاد کنیم تا با همکاری متخصصان و صاحب‌نظران، پروژه‌ها را دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.

خدمات «های‌ تک» به جامعه ارائه خواهیم داد

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به نقش سازمان انرژی اتمی و فناوری هسته‌ای در ارتقای سلامت جامعه و امنیت غذایی گفت: سالانه حدود ۳۰ درصد از انواع محصولات کشاورزی که در کشور تولید می‌شود تبدیل به ضایعات شده و هدر می‌رود که با استفاده از فناوری هسته‌ای می‌توان مانع این مساله شد و نیز باقی‌مانده سموم و آفت‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی را دفع کرد. این مساله موجب ارتقای معیشت خانواده شده و در ارتقای اقتصاد ملی موثر است.

وی با اشاره به نقش استفاده از فناوری پلاسما در رفع آفات محصولات کشاورزی صادراتی توضیح داد: با استفاده از پلاسمای سرد می‌توان کیفیت محصولات کشاورزی صادراتی نظیر پسته را ارتقا داد؛ توسعه این کار در گروه گسترش همکاری‌های بیشتر میان سازمان انرژی اتمی ایران، سازمان‌های غذا و دارو و حفظ نباتات است.

اسلامی خاطرنشان کرد: می‌خواهیم خدمات «های‌ تک» را در اختیار جامعه قرار دهیم. سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه سلامت نظیر رادیوداروها، فناوری پلاسما، فناوری کاربرد پرتوها و … می‌تواند با وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی همکاری‌های فراوانی داشته باشد.

برای حرکت در مرز دانش برنامه ریزی کرده ایم

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد: در بخش رادیوداروها باید جایگاه خود را در تراز برتر ملی و جهانی حفظ کنیم تا مردم از مواهب دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان بهره‌مند شوند.

اسلامی عنوان کرد: امید است با دستاوردها و نوآوری‌های بیشتر در این حوزه به کشور خدمت کنیم و گام‌های بزرگ‌تری برای افزایش خدمت‌رسانی به مردم برداریم.

معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: برای یاری رساندن به جامعه پزشکی به‌منظور حرکت در مرز دانش و ارائه خدمات بهتر و همه‌جانبه به مردم، برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است.

وی درباره سهم رادیوداروها در سبد دارویی کشور توضیح داد: ۱۰۰ درصد نیاز کشور به رادیوداروها توسط سازمان انرژی اتمی ایران تامین می‌شود زیرا این نوع از داروها دارای مصرف‌کننده مشخص، زمان معین و نیز موقعیت مشخص هستند و به‌طور مستمر در سراسر کشور توزیع می‌شوند.

اسلامی گفت: به وظیفه خود در این بخش به‌صورت ۱۰۰ درصدی و کامل و متعهدانه عمل می‌کنیم و همه نیاز بخش سلامت را پوشش می‌دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: بخش مهمی از فعالیت‌های توسعه‌ای و تحقیقاتی سازمان انرژی اتمی ایران مربوط به بخش سلامت و امنیت غذایی است؛ فناوری هسته‌ای دارای دو بخش است که یکی از آن به تولید انرژی، نیروگاهی و تامین سوخت نیروگاه و راکتورها مربوط است.

وی ادامه داد: بخش دوم مربوط به کاربرد این فناوری در حوزه‌ پرتوی است که در حوزه سلامت و حوزه‌های تشخیصی، درمانی و تسکینی نقش آفرینی می‌کند؛ بر اساس اهداف و برنامه‌ریزی‌های انجام شده به دنبال افزایش دقت رادیوداروهای تشخیصی با حداکثر سرعت هستیم و در بخش درمانی نیز اثربخشی رادیوداروهای درمانی را دنبال می‌کنیم که واقعا اقدام مهمی محسوب می‌شود.

ظفرقندی: همکاری با سازمان انرژی اتمی را توسعه می دهیم

همچنین در این نشست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اقدامات سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت هسته‌ای در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قابل تقدیر بوده و دستاوردهای بسیار پیشرفته با استفاده از فناوری‌های نوین را به دست آورده‌اند. این بازدید برای ما فرصت مغتنمی بود تا مشاهده کنیم در کشور برای مردم و بیماران چه اقدامات پیشرفته‌ای در داخل کشور به‌صورت بومی انجام شده است.

محمدرضا ظفرقندی تصریح کرد: به‌طور کلی ۲ کار بسیار بزرگ در این سازمان انجام شده که یکی از آن‌ها در زمینه تشخیص بیماری‌هاست و دیگری در زمینه درمان؛ که در زمینه تشخیص بیماری‌ها بسیاری از روش‌های پیشرفته تشخیصی مانند پت اسکن از مواد اولیه و سیکلوترون‌ها و … توسط این سازمان انجام شده است. در حوزه درمان نیز داروهای فراوانی وجود دارد که توسط سازمان انرژی اتمی ایران به مراکز درمانی تحویل داده می‌شود.

وی عنوان کرد: برای انجام مطمئن‌تر طرح‌ها و پروژه‌ها در حوزه درمان، همکاری‌ خود را با سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیر مجموعه آن توسعه می‌دهیم که در این مسیر می‌توانند از آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده کنند.

ظفرقندی گفت: در حوزه پژوهش و تحقیقات، اقدامات قابل توجهی انجام شده که با همکاری‌های مشترک می‌توان این روند را توسعه داد.

رئیس سازمان انرژی اتمی: برای انجام بهتر طرح‌های بهداشتی آماده ایجاد مراکز کلینکال هستیم

وزیربهداشت خاطرنشان کرد: در جریان بازدید امروز متوجه شدیم که دغدغه حل مسائل گوناگون در حوزه سلامت، بهداشت و درمان در سازمان انرژی اتمی ایران با جدیت دنبال می‌شود و خوشبختانه پیشرفت‌های خوبی در این عرصه دانشی صورت گرفته است که برای ما بسیار ارزشمند است و معتقدیم این روند باید با سازماندهی بیشتری دنبال شود.

وی تصریح کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که امروز به امضا رسید، کمیته راهبردی مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان انرژی اتمی ایران با هدف به‌کارگیری ظرفیت علوم و فنون هسته‌ای و گسترش کاربرد این فناوری در حوزه سلامت جامعه تشکیل ‌می‌شود و بر اساس آن افراد متخصص و صاحب‌نظر به این سازمان معرفی می‌شوند تا در مراحل کلینیکی، کارشناسان صنعت هسته‌ای را یاری کنند.

درباره رادیو داروها اقدامات بزرگی انجام شده است

وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تولید انواع رادیوداروها گفت: این روند، ‌کار بسیار بزرگی است زیرا رادیوداروهای درمانی دارای عمر بسیار کوتاهی هستند و باید به سرعت و با صحت و سلامت به مراکز درمانی منتقل شوند.

این عضو کابینه دولت چهاردهم در ادامه تاکید کرد: بنابراین در بحث تامین این رادیوداروها برای درمان در ابعاد مختلف و تشخیص پیشرفته باید یک خداقوت به آقای اسلامی و همکاران ایشان بگوییم که با جدیت، علاقه و انگیزه امور را پیش می‌برند.

وی ادامه داد: در بازدید از دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور، شاهد تولید یک پماد برای درمان سرطان پوست بودیم که کار بسیار ارزشمندی محسوب می‌شود.

در پزشکی هسته ای هاب منطقه هستیم

وزیر بهداشت کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد اینکه این سطح از همکاری‌ها با سازمان انرژی اتمی چه زمانی ایران را به هاب منطقه تبدیل خواهد کرد، گفت: هم اکنون هم به عنوان هاب منطقه شناخته می‌شویم زیرا در مباحثی کار پزشکی ایران در ابعاد رادیوایزوتوپ بسیار پیشرفته بوده و این موضوع در مقالات بین‌المللی منتشر شده قابل مشاهده است.

ظفرقندی تاکید کرد: اکنون برخی از محصولات سازمان انرژی اتمی ایران در حال ساخت یا در مرحله کسب مجوز هستند. همچنین برخی از محصولات در مرحله بازبینی و ارزیابی قرار دارند تا در صورت تایید با ارائه مجوز در سراسر کشور به بهره برداری برسند؛ این مساله یکی از اهداف ما بابت حضور در سازمان انرژی اتمی ایران و بازدید از دستاوردهای صنعت هسته ای کشور در حوزه پزشکی و سلامت بود.

وزیر بهداشت کشورمان در پایان با اشاره به اینکه هم اکنون ۲۲۰ مرکز هسته‌ای در سراسر ایران از امکانات و مواد اولیه تولیدی سازمان انرژی اتمی ایران بهره برده و استفاده می کنند، گفت: این مراکز طی ۳ دهه گذشته از خدمات سازمان انرژی اتمی ایران بهره برده‌اند. خوشبختانه در حوزه تشخیص و درمان و به‌صورت تقریبا خودکفا کار را دنبال می‌کنیم تا در مرز علم و دانش در دنیا حرکت کنیم.

در این نشست معاونان وزیر بهداشت به مواردی نظیر امکان معرفی مراکز معتبر علمی و درمانی به سازمان انرژی اتمی ایران برای انجام تحقیقات و مطالعات آزمایشگاهی و بالینی و اخذ مجوز اخلاق، معرفی متخصصان و افراد صاحب‌نظر در حوزه بهداشت و درمان برای توسعه همکاری‌های علمی، لزوم عقیم‌سازی و رفع مشکلات پشه آئدس، برطرف‌ساختن موانع مالی و اداری برای به نتیجه‌رسیدن طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی، ضرورت استفاده از فناوری هسته‌ای برای ضدعفونی کردن پسماندهای بیمارستانی و دفع شیرابه‌ها، دفع باقی‌مانده سموم و آفت‌کش‌ها اشاره شد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=102671

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.