عباس کرمی در گفتگو با خبرنگار نبض وطن با اشاره به برگزاری حراج غیر واقعی در برخی فروشگاههای بزرگ و واحدهای صنفی اظهار کرد: تخفیفهای ارائه شده در برخی حراجها متاسفانه غیرواقعی و نامتعارف بوده بهگونهای که در بازرسیهای صورت گرفته از این حراجیها شاهد تخلفاتی چون تبلیغ خلاف واقع، تقلب، گرانفروشی و عدم رعایت ضوابط صنفی هستیم.
وی با اشاره به تبصره ماده ۷۰ و ۸۴ قانون نظام صنفی افزود: براساس آیین اجرایی چگونگی فروش فوقالعاده و حراج، فروش فوقالعاده عرضه کالا و خدمات باید به قیمت حداقل ۱۵ درصد پایینتر از قیمت متعارف بازار قیمت مصوب و یا ضوابط نرخ گذاری، در ایام خاص و مدت معین طبق شرایط و ضوابط ذکر شده در قانون نظام صنفی انجام شود.
رئیس اتاق اصناف شهرستان لنجان با بیان اینکه تمامی واحدهای صنفی و شرکتهای دارای فروشگاههای بزرگ برای برگزاری حراج باید مجوز برگزاری حراج را از اتحادیه مربوطه دریافت کنند، تصریح کرد: واحدهای صنفی و فروشگاههای بزرگ که قصد برگزاری حراج دارند باید به این نکته توجه کنند که طبق ماده پنج آیین اجرایی چگونگی فروش فوقالعاده و حراج قانون نظام صنفی متقاضیان فروش فوقالعاده و حراج باید قبلاز برگزاری حراج نسبتبه ارائه مدارک به اتحادیهی مربوطه اقدام کنند.
وی ادامه داد: این مدارک شامل فهرست کلیه کالاهای مورد عرضه در فروش فوقالعاده و حراج، فاکتور خرید یا مدارکی دال بر قیمت تمامشده کالا، فهرست قیمت کالاهای موردنظر و فروش و عادی و با احتساب تخفیف بوده که پس از بررسی کارشناسان اتحادیه مربوطه مجوز برگزاری حراجی صادر خواهد شد.
کرمی اضافه کرد: متقاضیان برگزاری حراجی پساز دریافت مجوز موظف هستند ضمن نصب تابلو فروش فوقالعاده و حراج و درج قیمتهای کالاهای مورد نظر نرخ اولیه، میزان تخفیف و مدت فروش فوقالعاده و حراج را در مکان مناسب به طوریکه در معرض دید همگان باشد نصب کنند.
وی با بیان اینکه برگزاری حراج غیر واقع نه تنها منافع مصرف کنندگان را تهدید میکند بلکه باعث ضرر و زیان به واحدهای صنفی خواهد شد، عنوان کرد: برگزاری حراج بدون دریافت مجوز از اتحادیه مربوطه و عدم رعایت نکات ذکر شده غیرقانونی بوده و قطعا با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.
رئیس اتاق اصناف شهرستان لنجان با اشاره به فروش گوشت درجه دو به اسم گوشت قرمز درجه یک خاطرنشان کرد: گزارشی مبنی بر برگزاری حراج فروش گوشت گوسفند با اتاق اصناف ارسال شد که بررسی این مهم در دستور کار بازرسین قرار گرفت و مشخص شد در این حراج بجای فروش گوشت گوسفند، ترکیبی از گوشت گوسفند و بزغاله به فروش میرسد.
وی افزود: برخی افراد سود جو گوشت دام ماده و بز را به عنوان گوشت نر پرواری به مشتری میدهند، در حالی که قیمت آنها به حد چشمگیری کمتر گوشت گوسفند نر است و این افراد با این استدلال که گوشت را مستقیم از دامدار به مصرفکننده میرسانند و هزینه کشتارگاه صنعتی و فروشنده از روند قیمتگذاری حذف شده اقدام به تبلیغ گوشت گوسفند ارزان میکنند.
کرمی خاطرنشان کرد: شهروندان در زمان خرید از فروشگاههایی که اقدام به برگزاری حراج کردهاند به موارد ذکر شده توجه جدی داشته باشند تا پس از انجام خرید متضرر نشوند.